Activiteit

Kijk mee met de blik van Pauline Schakenbos

woensdag 31 mei 2023 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

Op 31 mei treed Pauline Schakenbos op in de bibliotheek in Wageningen.

De voorstelling gaat over het gedrag van mens en natuur. Hoe we van nature in elkaar steken en waarom we doen wat we doen.

Pauline: "Ik zou een boek willen schrijven over hoe een mens in elkaar steekt en waarom die doet wat die doet.  Maar het is zoveel. Waar begin ik? Het gaat over de mini-keuzes die we elke seconde maken tot en met de ontwikkeling van de mensheid als geheel sinds de prehistorie.

Wat vertel ik wel, wat niet? Wat is de kern van mijn verhalen?

'Als je dat nou eens op het podium zou vertellen?' zei een vriend van me. Ja, dan moet ik wel ordenen, kiezen, verduidelijken en tot de kern komen.

Cultuurmakelaar Ron van de Sterren van de bblthk was enthousiast. Hij dacht mee over de aanpak en prikte een datum. En zo zat ik er aan vast.

Ik heb  vier sketches gemaakt met meer of minder herkenbare situaties. Ik vertel over onderliggende wetmatigheden in ons gedrag. Aan de hand daarvan ga ik in gesprek met het publiek.

Ik hoop de toeschouwers deze avond een aantal nieuwe inzichten mee te geven en een andere blik op onszelf en elkaar."  

 

Pauline Schakenbos woont in Wageningen, ze heeft diergedrag en ecologie gestudeerd en heeft jarenlang mensen gecoacht en teams getraind op de werkvloer. Ze heeft een clownsopleiding en improvisatiecursussen gedaan.

Facebook: https://fb.me/e/5QbDxdsyi

www.bblthk.nl/agenda   

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
omschrijving doelgroep Voor wie het gedrag van mensen beter wil begrijpen.
Documenten

Deel dit: