Activiteit

Kunst voor klimaat festival Nimma aan zee

vr 9 jun 2023 - zo 11 jun 2023 , 12:00 - 23:00 uur
Illustration

Kom met het kunst voor klimaat festival Nimma aan zee op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juni los van de grenzen van je belevingswereld. Verplaats je in inheemse culturen, natuur, organismen en andere en nieuwe realiteiten. Loop met ons door het Nijmegen van de toekomst, wandel door het pop-up bos in de versteende stad, onderzoek mogelijke toekomstscenario’s, kom luisteren naar spoken-word artiesten, spraakmakende en activistische sprekers en nog veel meer.   

We weten allemaal dat de klimaat- en biodiversiteitscrisis het belangrijkste vraagstuk is van onze tijd. Maar klimaatverandering verloopt traag en de effecten zijn vaak pas na meerdere generaties zichtbaar. Bovendien heeft het niet voor iedereen dezelfde gevolgen. Klimaatracisme, het verdrukken van natuur en het gebrek aan langetermijnoplossingen zijn het gevolg. Tenzij we nu het roer omgooien.   

Stap tijdens Nimma aan zee in een nieuwe realiteit en zie dat met de kracht van verbeelding de mogelijkheden eindeloos zijn en dat jouw wereld niet anders is dan de wereld van wie dan ook. 

Locatie
LUX Nijmegen
Leeftijd
Vanaf 2 jaar
Type
Festival

Gestart op vr 9 juni 2023. Eindigt zo 11 juni 2023

Documenten

Deel dit:
Locatie
Geplaatst door
Toekomstige data voor deze activiteit
vrijdag 9 jun 2023
zaterdag 10 jun 2023
zondag 11 jun 2023