Activiteit

Verjaardagspartijtje : De Vragendrager

donderdag 22 juni 2023 , 13:30 - 15:30 uur
Illustration

Het afgelopen 1,5 jaar heb ik mee gedaan met een makerstraject (een talentontwikkeling voor jonge makers) van de WERF op het Theaterschip in Deventer. Hier heb ik de ruimte gekregen om mijzelf nog meer te ontwikkelen als theatermaker. Daar heb ik onderzocht hoe ik door middel van kunst kwetsbare doelgroepen die niet gezien en gehoord worden een stem kan geven zodat zij niet vergeten worden. Daarom ben ik een onderzoek gestart en hier is het idee van 'De Vragendrager' ontstaan een kunstdienst die ik mag presenteren op 22 juni. 

Met deze dienst probeer ik ouderen letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen om zo hem of haar te troosten en met moed en trost de laatste levensfase tegemoet te gaan. Deze fase is namelijk al onzeker genoeg en gaat vaak gepaard met rouwen. Daartegenover moet vieren naar mijn mening staan en daarom wil ik het bestaan van deze doelgroep vieren! Nu ben ik opzoek naar nog meer organisaties om mee samen te werken om nog meer ouderen te bereieken. Om dit te bewerkstelligen en te faciliteren blijft een moeilijke zoektocht omdat het kunst en sociale domein nog te weinig met elkaar samenwerkt omdat we ons nog te weinig beseffen hoe kunst kan bijdragen als maatwerkzorg juist voor deze doelgroep. 

Daarom nog ik je graag uit voor de verjaardagspartijtje van De Vragendrager waar ik deze dienst presenteer en kunst&zorg dichter bij elkaar wil brengen. Zoals dat met partijtjes gaat zullen we op reis gaan, een activiteit doen, wordt er gezorgd voor voeding om overna te denken en vertrekt niemand zonder snoepzakje naar huis. Genodigden zijn gasten die uit het sociale en culturele domein komen en samen hoop ik met jouw expertise en ervaring in gesprek te gaan over: ''hoe kunst kan bijdragen als maatwerk in de zorg en hoe dit structureel landt''.

Ik ben nieuwsgierig of we antwoord kunnen vinden op deze vraag, waardoor hopelijk nog meer verhalen gevierd kunnen worden in de toekomst. Ben jij erbij als we De Vragendrager op 22 juni uitpaken? 

Aanmelden kan door een email te sturen naar: merel@theaterschip.nl 

Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 18 jaar
omschrijving doelgroep 
Gasten zijn mensen uit het sociale of culturele domein.
Deel dit: