Activiteit

Word een praktische held - Met Merlijn Twaalfhoven

dinsdag 19 september 2023 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

Wat zou jij graag willen veranderen? In je leven, op je werk of in je eigen buurt? Je denkt misschien dat het te groot is voor jou alleen. En daar blijft het dan bij. Maar Merlijn Twaalfhoven laat zien hoe je wél verandering voor elkaar krijgt, met een kunstenaarsmindset. Ontdek hoe verbeelding, schoonheid en spel je daarbij helpen, en ontpop jezelf tot een praktische held.

Merlijn Twaalfhoven ontdekte hoeveel creatieve kracht er in de samenleving zit – dus ook in jou! Op deze avond verbindt hij de zoektocht naar persoonlijke zingeving en verbinding met anderen aan een groot verhaal waarin we onze idealen centraal durven zetten. Hij houdt een pleidooi voor ‘kunstkracht’ en gaat op muzikale en poëtische wijze op zoek naar houvast bij ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken.

De avond heeft ook een interactief gedeelte. Je werkt aan je kunstenaarsmindset door in kleine groepen je eigen idealen naar concrete acties te vertalen. Met de andere aanwezigen ga je aan de slag om de grote uitdagingen van deze tijd terug te brengen tot heldere vragen die je jezelf en elkaar kunt stellen. Door op een andere manier te kijken, te voelen en te denken, kun je uiteindelijk zelf kleine veranderingen teweeg brengen. En sámen worden kleine veranderingen groot.
Merlijn werkt deze avond samen met pianist Jurriaan Berger.

PROGRAMMA

Een inspirerende introductie met muziek, persoonlijke ervaringen, grote vragen en een helder idee van wat praktisch heldendom kan zijn.
Een spelvorm met de aanwezigen waarin ieders sluimerende idealen naar boven komen en je samen mogelijke overeenkomsten onderzoekt.
Merlijn bespreekt de ideeën en legt concrete verbindingen.

Over Merlijn Twaalfhoven
Merlijn Twaalfhoven is componist, ontwierp muziekprojecten in Nederland, conflictgebieden, vluchtelingenkampen en bij de VN. In 2020 verscheen zijn boek ‘Het is aan ons, waarom we een kunstenaarsmindset nodig hebben om de wereld te redden’. In 2017 richtte hij The Turn Club op waar hij zich met kunstenaars, veranderaars en praktisch idealisten inzet voor complexe vraagstukken zoals ecologie, dementie en sociale ongelijkheid. Hij combineert een heldere visie op de toekomst met de aanpak van een kunstenaar: experimenteel, speels en altijd op zoek naar schoonheid en verbinding.

Over Jurriaan Berger
Jurriaan Berger maakt graag muziek. Op gitaar, piano, drums, bas en op de rest van zijn verzameling gebruikelijke en ongebruikelijke instrumenten, akoestische en elektronische. Hij studeerde jazzpiano aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij een passie ontwikkelde voor improvisatie. Jurriaan componeert en geeft les (piano, theorie, improvisatie, compositie), ook ontwikkelt hij lessen over elektronische muziek voor basisscholen.

Tijd: van 20.000-22.00 uur, inclusief drankje na afloop 

Locatie
Het Huis, Boorstraat 107, 3513 SE, Utrecht
Kosten toelichting
€ 17,50
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit:
Bekijk Word een praktische held - Met Merlijn Twaalfhoven ook in