Activiteit

Driedaagse retraite: De beste helft

woensdag 20 september 2023 , 10:00 uur
Illustration

Een meerdaagse retraite in Klooster Nieuw Sion over de beste helft van je leven 
20- 22 september 

Wat wil je later worden? Die vraag krijg je als kind (iets te) vaak. Er komt een moment dat je iets bent geworden. Vaak loop je dan tegen een grens op: een burn-out, een relatiecrisis of een opkomend gevoel van verveling. Is dit alles? Dat is het begin van de tweede helft van je leven. De beste helft, vindt Arjan Broers, ‘of in ieder geval de helft waar het echt om gaat’.

In deze meerdaagse retraite in Klooster Nieuw Sion gaan we met Arjan Broers, auteur van het dit voorjaar verschenen boek 'De Beste Helft', op zoek naar onze eigen wijsheid. Met het beleven van stilte en het oefenen van aandacht, met het doen van schaduwwerk en het proeven van de vraag: wat heb ik te geven? 

Wijsheid
Het begrip 'wijsheid' speelt tijdens de retraite een centrale rol. Broers stelt: 'De laatste jaren wordt steeds duidelijker dat de manier waarop we met onze samenleving en onze aarde omgaan nogal onwijs is. Er is in deze tijd daarom een andere ontwikkeling nodig: het is tijd om geestelijk te groeien en volwassener te worden. We zouden van een kenniseconomie een wijsheidscultuur moeten worden. Dat betekent dat we niet alleen gespitst zijn op wat we worden en doen, maar ook op wie we zijn en wat we betekenen. Dat is een taak voor ieder van ons en ook voor ons samen, want we kunnen het alleen als we elkaar helpen en ondersteunen'. Deze thematiek loopt als een rode draad door deze meerdaagse retraite.

De getijdengebeden van Nieuw Sion vormen deel van de dagorde van de retraite, waarin verder lezing, groepswerk en stille tijd is verwerkt.

Retraitebegeleider
Arjan Broers (1969) is sinds 2021 pastor van de zelfstandige Dominicuskerk in Amsterdam. Verder is hij journalist, programmamaker en begeleider bij levensvragen.

NB: Het evenement is uitverkocht. Er is geen wachtlijst, wanneer er alsnog kaarten beschikbaar komen wordt het bestelformulier zonder nadere aankondiging heropend.

Locatie
Klooster Nieuw Sion, Diepenveen
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: