Activiteit

Symbiosis symposium - Bue City Rotterdam

donderdag 28 september 2023 , 11:00 - 18:00 uur
Illustration

Symbiosis symposium is de jaarlijkse ontmoetingsplek voor iedereen die zich bezighoudt met de circulaire economie. Samen met ondernemers, bioniers, ontwerpers, partners, investeerders en onze sprekers leggen we het samenwerken met de natuur onder de loep. We nemen de lange termijn als uitgangspunt en leggen deze naast de lat van ondernemerschap, klimaatrechtvaardigheid en het verbeteren van de gehele biosfeer door juist superlokaal te handelen. Hoe kunnen we inspiratie putten uit de generaties voor- en na ons? Hoe verandert de wereld als we de natuur rechten geven? Hoe veranker je lange termijn denken in je bedrijf? Hoe kunnen we nieuwe manieren van financiering vinden om bedrijven die binnen de planetaire grenzen ondernemen volop kans te geven? Kan geld nieuwe ambachten opzetten? Kortom; hoe kun je als bionier, gevestigde orde, denker, investeerder en doener bijdragen aan de radicale verandering die nodig is? 

In een programma van 11:00 tot 18:00 vol keynotes, deepdives, zoom-outs, tours en proefsessies doe je mee en ontdek je nieuwe projecten, spreek je oude bekenden en nieuwe partners en ga je gegarandeerd naar huis met een hoofd vol verse ideeën. Je kunt een Symbiosis ticket boeken met of zonder lunch.

Ritme van de dag
Keynotes
In het plenaire ochtendprogramma laten we drie inspirerende keynote sprekers aan het woord die vanuit eigen visie hun natuurlijke toekomst laten zien. We zijn nog volop in de weer met sprekers maar kunnen vast verklappen dat journalist Wouter van Noort (NRC, Future Affairs) op geheel eigen wijze de sprekers zal interviewen en kunnen met trots melden dat klimaatactivist Chautuileo Tranamil zal spreken over intergenerationeel denken en klimaatrechtvaardigheid.

Duik er diep in of zoom even uit
Echte verandering begint met begrip van andermans perspectief. In het middagprogramma kun je je onderdompelen in de deep dives en zoom outs; sessies waarin verschillende pioniers en instanties hun producten, ideeën, uitdagingen en hulpvragen met je delen en kun je zelf aan de slag. Hoe kun je ondernemen als de natuur rechten krijgt? Op welke manier zou Rotterdam, of de wereld in totaal, eruitzien als we haar zouden zien als Nationaal park? Hoe kun je financiering vinden voor een bedrijf wat niet groei als basis heeft? Kies uit de deepdives en zoom outs en laat je inspireren!

Lunchen en netwerken in het golfslagbad
Misschien kwam je met een idee naar Symbiosis. Of een vraag. Op de infomarkt vind je de ondernemers en partners van BlueCity en kun je je circulaire ondernemingsvragen stellen. Zeker weten dat je hier iets vindt wat je niet zocht.

Je kunt er ook gewoon lekker even zitten en proeven van klimaatadaptieve gewassen en bodemverbeteraars bij Het Nieuwe Nassen. Je kunt je lunch vooraf reserveren. We houden niet van voedselverspilling.

Tours
In het Lab en de productieruimtes van BlueCity borrelt het altijd. Hier pionieren onze ondernemers met reststromen, schimmels, organismen en gisten. Ga mee met onze gidsen en plons in dit bijzondere ecosysteem. 

Een dag die lucht geeft. Waar je uit je bubbel stapt en op een constructieve manier kan reflecteren op je eigen systeem, nieuwe ideeën opdoet hoe je in symbiose met de natuur samenwerkt en de netwerken rond BlueCity ontmoet.

Locatie
BlueCity, Maasboulevard 100, 3063 NS, Rotterdam
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit:
Bekijk Symbiosis symposium - Bue City Rotterdam ook in