Activiteit

Op de rand van de toekomst In gesprek over morgen met de kennis van vandaag

woensdag 27 september 2023 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

Samen praten en leren over de toekomst, dat is wat een avond Op de rand van de toekomst doet. Deze aflevering  is dat gekozen door het publiek van aflevering 1.    

In de eerste aflevering van dit seizoen vroegen we het publiek om een aflevering te vullen. Specifieker: we zochten een medeprogrammeur met een idee voor een onderwerp dat altijd nog eens de spotlight verdiende. Dat werd het vertrouwen tussen burger en politiek.

Nu is er een avond die helemaal hier over gaat. Moeten we terug naar de basis van normen en waarden of juist democratische vernieuwing? Is het een kwestie van meer politiek in de haarvaten van de maatschappij of meer ‘gewone burgers’ in Den Haag?

Met Meta Knol (Ministerie van de Toekomst), professor Frank Hendriks, die een boek uit gaat brengen over hybride democratische vernieuwingen (ovb), en kunstenaar Abraham F de Vrij doet enkele korte voordrachten.

Wat is Op de rand van de toekomst?

In een reeks van zeven afleveringen zie je hoe je de toekomst er uit zou kúnnen zien. Denk aan hoe we kunstmatige intelligentie, neuro-architectuur of geestverruimende middelen kunnen gebruiken in het vormgeven van onze maatschappij.  Hier komen kennis en geleefde ervaring samen in de mooiste gesprekken. Ieder onderwerp wordt van drie volstrekt kanten benaderd en bekeken. 

Zo ontmoeten burgers, wetenschappers, ondernemers en beleidsmakers elkaar hier. Zowel luisterend naar de nieuwste inzichten op het gebied van kennis als tijdens het uitgebreide ontmoeten daarna. Ook tijdens het borrelen achteraf verrast het programma je met vernieuwende perspectieven. Zo kun je nakletsen, van gedachten wisselen en allianties smeden tegelijk.

Alles over Op de rand van de toekomst vind je hier.

Locatie
Kunstlinie Almere, Zaal X, Esplanade 10, 1315 TA, Almere
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit:
Bekijk Op de rand van de toekomst In gesprek over morgen met de kennis van vandaag ook in