Activiteit

Festival - Van wie is de economie? (Future of Work)

do 5 okt 2023 - zo 22 okt 2023 , 9:00 - 23:00 uur
Illustration

Festival: Van wie is de economie? 
Nieuw, inspirerend cross-over festival in Den Bosch op het snijvlak van kunst en economie

De toekomst van de economie. Dat klinkt als iets voor de overheid en grote bedrijven. Iets waar we zelf weinig tot geen invloed op hebben. Tijd om hier verandering in aan te brengen. Samen. Want van wie is die economie nu echt? En wat voor economie willen wíj eigenlijk? Dit is het hoofdthema van een nieuw, inspirerend cross-over festival dat van donderdag 5 t/m zaterdag 22 oktober 2023 in Den Bosch zal plaatsvinden.

Over het festival
Meedoen. Meemaken. Ontwerpen. Meebeleven. Alles op het festival – bestaande uit tal van events plus een gratis toegankelijke expositie – is erop gericht om vanuit een artistieke invalshoek ‘kunst’ het onderwerp (nieuwe) economie te bespreken en daarmee de vraag
‘wat voor economie wil jij’ te beantwoorden. Om die nieuwe economie uit te proberen en samen opnieuw vorm te geven. Prikkelende debatten, presentaties, workshops, symposia, performances en tal van andere events staan op het programma. Dansgezelschap The100Hands met hun interactieve voorstelling Exchange, een ééndaags symposium over de toekomst van het economieonderwijs, een debat over rechten van de rivier, een warm data lab met The Club of Rome, presentaties van 150 (!) Avans studenten over het eerlijkste uitzendbureau van Nederland,
een Artist Assembly waar je in gesprek kunt met de kunstenaars van de expositie en nog veel meer.

Over de expositie
Onder meer Cynthia Hathaway (bekend van de Woolmarch die dit jaar weer in Tilburg wordt gehouden), Teresa Feldmann, Carlijn Kingma (waterwerk van het geld), Klaas Burger, Jatiwangi Art Factory en Constructlab zijn onderdeel van de expositie, die in Willem Twee Kunstruimte én Werkwarenhuis (beiden rondom de culturele hotspot Tramkade in Den Bosch) te zien is. Van woensdag tot en met zondag (en aanvullende openingstijden van de locatie) kun je hier terecht en de toegang is gratis. Het Werkwarenhuis is hierbij een echte ‘doe’-expolocatie, waarbij je letterlijk kan meedoen- en bouwen met de installaties en bouwwerken van de kunstenaars aldaar. Het Social Label Lab is hier uiteraard ook onderdeel van.

Vermeldenswaardig hierbij is tevens de gratis toegankelijke expositie ‘Diezekleiproject’ in Huis73 in nagenoeg dezelfde periode, en met dezelfde thematiek. Tijdens deze expositie en diverse events – onder de vlag van het festival – staat de rivier centraal. Want van wie is de Dieze en de Aa nu eigenlijk, en hoe kunnen we hier beter voor zorgen?

Partners
Het festival is samengesteld door Olga Mink, artistiek directeur van Future of Work
Foundation, en Godelieve Spaas, lector Economie als gemeengoed aan Avans Hogeschool. Samenwerkingspartners zijn Willem Twee Kunstruimte, Constructlab, Academie voor Beeldvorming, Social Label, Werkwarenhuis, Avans Hogeschool – Centre of Expertise Brede Welvaart & Nieuw Ondernemerschap, RUW, Huis73, The Club of Rome, Our New Economy, Rabo Art Lab, FairJobs en The100Hands.

‘Van wie is de economie?’ wordt ondersteund door Gemeente ’s-Hertogenbosch, Stimuleringsfonds Creatieve Economie, Mondriaanfonds,
Vriendenloterijfonds, Het Prins Bernard Cultuurfonds en VSB Fonds.

Word ook onderdeel van dit festival en kom langs vanaf 5 t/m 22 oktober bij de expositie of één van de events bij ‘Van wie is de economie?’. Nieuwsgierige burgers, kunstenaars, ontwerpers, wetenschappers, overheden, organisaties, bedrijven en scholen; iedereen die mee wil denken over de toekomst van de economie, is welkom.

Locatie
Tramkade, Den Bosch
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Gestart op do 5 oktober 2023. Beëindigd zo 22 oktober 2023
Deel dit:
Bekijk Festival - Van wie is de economie? (Future of Work) ook in