Activiteit

Mensen maken de stad LIVE

woensdag 27 september 2023 , 18:30 - 21:00 uur
Illustration

STEM OP HET BESTE BUURTIDEE!


Op 27 september pitchen initiatiefrijke bewoners uit Amsterdam hun plannen voor de buurt en jij hebt het voor het zeggen! Hoe? Door tijdens Mensen Maken Amsterdam LIVE in OBA Oosterdok te stemmen op jouw favoriet.

Onze stad is binnenkort jarig! In aanloop naar het 750-jarig bestaan van Amsterdam in 2025 organiseert Mensen Maken Amsterdam met steun van ‘Amsterdam 750’ dit jaar al een evenement waarbij Amsterdammers kunnen meebeslissen over de plannen voor hun buurt. Tijdens Mensen Maken Amsterdam LIVE geven we 7 buurtbewoners met een goed idee het podium om de verjaardag van Amsterdam te vieren. Welk idee voor de viering vind jij als Amsterdammer het leukst? Samen met het publiek bepaal jij wie de hoofdprijs wint!

Hoe werkt het?
Je koopt voor €10 een kaartje en krijgt Soep & Stemrecht 
Je ontvangt een stembiljet bij binnenkomst 
Geniet van een kop soep 
Je brengt je stem uit na het horen van de pitches 
Ook kun je bijdragen met tips, kennis en netwerk om de pitchers en hun idee te versterken 
Het idee met de meeste stemmen wint 

Waarom mee doen?
Je draagt bij aan het initiatief dat wint 
Geniet van live entertainment  
Ontmoet andere bewoners met een hart voor de stad 
Raak geïnspireerd door de toffe en sociale buurt ideeën   
Het idee met de meeste stemmen ‘wint’ en gaat met €3000,- projectbudget naar huis. Maar ook de andere ideeën gaan niet met lege handen naar huis! Zij krijgen elk een aanmoedigingsprijs van €1000,- om hun idee een goede start te geven. Zo makkelijk is het om iets goeds te doen voor jouw buurt en stad! Kom jij ook?  

De pitchers en hun initiatieven
Chris van Meer – Ode aan Noord (Noord)
Chris wil samen met oude en nieuwe Noorderlingen een ode brengen aan Amsterdam Noord in de vorm van een liefdevolle dinershow.

Peter van der Meer – Silent witnesses (West)
Peter is fotograaf en werkt parttime als begeleider bij mensen die Beschermd Wonen. Met een etalage foto-expositie, Silent Witness, wil Peter deze groep zichtbaar maken.

Nicole O’Neal – Kleed van A’dam (Zuidoost)
Nicole verzamelt kleden van bewoners uit Zuidoost en maakt hiermee een nieuw groot kleed dat alle Amsterdammers representeert. Op dit nieuwe grote kleed zullen allerlei culturele kunstzinnige voorstellingen plaatsvinden.  

Reggie Hoogvliets – (Black) Haar & Identiteit (Oost)
Reggie wil een expositie over Black Hair organiseren die rondtrekt door de stad. Een expositie die de veelzijdigheid van afro-haar laat zien en de invloed die het heeft gehad en nog steeds heeft.

Avigyan Karan – Loving Room Festival Amsterdam (Nieuw-West)
Avigyan wil drie intieme huiskamerconcerten met verschillende thema’s organiseren in buurthuizen en bibliotheken met lokale artiesten.

Nina Boas en Arlette van Laar – Ode aan onze overleden Amsterdammers (Zuid)
Nina Boas en Arlette van Laar willen een ode brengen aan de overleden. Zij gaan bij de begraafplaats Huis te Vraag met hun Mobiele Theetuin mensen verbinden en een ritueel uitvoeren voor overledenen.

Elly van Rijn – Wij vieren Amsterdam (Centrum)
Elly van Rijn van Stichting SOOJ viert samen met Stadsdorp Noord Jordaan een jubileumjaar in hetzelfde jaar dat Amsterdam jarig is. Naar aanloop van 2024 vieren zij dit met activiteiten die ouderen uit de buurt uitnodigen elkaar te ontmoeten.

Koop een kaartje en draag bij aan de viering van de verjaardag van Amsterdam. Maak deze mooie initiatieven mogelijk!

Locatie
OBA Oosterdok, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam
Kosten toelichting
10 euro voor soep en stemrecht
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
omschrijving doelgroep 
Alle Amsterdammers die sociale projecten willen ondersteunen.
Deel dit: