Activiteit

TIJD-symposium 2023 met thema BOSTIJD

dinsdag 31 oktober 2023 , 13:30 - 16:15 uur
Illustration

Elk jaar rond 31 oktober (de geboortedag van Louis Le Roy en oprichtingsdatum van de Stichting TIJD in 2001) organiseert de Stichting TIJD een symposium in Heerenveen.  Dit jaar vindt het symposium plaats op dinsdagmiddag 31 oktober 2023 in Museum Heerenveen aan de Minckelerstraat 11. Het thema is dit jaar BOSTIJD

Het volledige programma:

13:00 uur Inloop en ontvangst
13:30 uur Opening door Heilien Tonckens, voorzitter Stichting TIJD
13:45 uur Elmo Vermijs “Hoe denkt het bos?”
 Bomen en bossen als stille getuigen van de klimaatveranderingen. Hoe bomen en bossen een sociaal gelijkwaardige en inclusieve stem kunnen krijgen in de samenleving. Beeldend kunstenaar Elmo Vermijs doet veel projecten op het snijvlak van kunst, natuur, mens en klimaat. Hij organiseerde onder meer een rechtszaak in het Amstelpark in Amsterdam over de rechten van bomen. 

14.30 uur Annelies Henstra “Bomen, de pilaren van het leven”
Think global, act local. Van pleiten voor een wereldwijd kinderrecht op natuur in Korea naar actievoeren in het Amerongse bos. Annelies Henstra, jurist en schrijver van het essay in het boek Boswerk vertelt. 

15.15 uur Pauze

15.30 uur Hans van der Lans “Hoe kraakt het bos?”
Wie vaak in bossen wandelt, weet dat het bos kraakt. Van nature door storm en wind. Omgewaaide en gebroken bomen horen erbij: een natuurlijk bos in wording. Hans van der Lans is bioloog-ecoloog gespecialiseerd in bosecologie en begrazing en bestuurslid van Stichting TIJD.

16.15 uur Borrel en boekverkoop

17.00 uur Einde en afsluiting

Aanmelden en locatie:

Toegangsprijs: € 15,-. Vrienden van Stichting TIJD betalen € 5,-

Je kunt je aanmelden door het bedrag over te maken op rekeningnummer IBAN NL65 TRIO 0338944222 o.v.v. symposium 2023, of door een mail te sturen naar info@stichtingtijd.nl en ter plekke te betalen.

Het symposium vindt plaats in het museumcafé van Museum Heerenveen in Heerenveen. Met voldoende (betaalde) parkeergelegenheid in de omgeving of 5 minuten fietsen van het NS station. 

Locatie
Museum Heerenveen
Kosten
Met korting
Kosten toelichting
15,- voor niet-leden, 5 euro voor vrienden van de Stichting TIJD
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 16 jaar
omschrijving doelgroep 
Mensen die geïnteresseerd zijn in het toepassen van langetermijndenken, dit symposium in het bijzonder het op lange termijn toelaten van natuurlijke processen in openbare ruimte en parken.
maximum aantal deelnemers
90

Aantal aangemelde deelnemers: 3

Deze mensen komen:
- Marja Kiers-Huurdeman
- Marc Verheij
- Agnes Bakker

Meld je aan
Deel dit: