Activiteit

Werkplaats 'The Artist's Way’ in Amsterdam

zondag 3 maart 2024 , 14:30 - 18:00 uur

WERKPLAATS The Artist’s Way

Voor makers/kunstenaars die zich willen verdiepen in de kunstenaarsmindet is de werkplaats The Artist´s Way een plek, waar je elkaar inspireert door in een bepaald ritme samen te maken en makend te onderzoeken, anders dan op eigen houtje worstelen of het volgen van een dure cursus.

Waar: De Turnzolder in het gebouw Van Limmikhof, Nieuwe Keizersgracht 1A in Amsterdam.
Wanneer: 3 maart en 14 april 2024 ( de andere data 26-11 en 14-2 zijn al geweest. Evt. nieuwe data in najaar). Je kunt elke keer nieuw instappen.

Waarom: The Artist Way van Julia Cameron is fijn om mee te werken, omdat haar boeken methodisch zijn opgezet. In beide boeken (Artist Way en Je weg in de Wereld) worden zowel inspirerende teksten aangeboden als concrete oefeningen, in combinatie met de basistools. We willen onderzoeken hoe we dit krachtige mengsel in kunnen zetten voor verdieping van het eigen Turnadoschap.
Thema 3 maart: Richting. We gebruiken de natuur als metafoor, inspiratiebron en voorbeeld
Hoe bewaar je vanuit jouw kunstenaarsmindset (kans, overvloed, verbinding, kracht) je grenzen en jouw territorium? Wat is jouw richting?

Voorbereiding voor deelnemers:
1. Lees de inleiding en toelichting op de drie basistools. https://ap.lc/WamOp. Schaf een mooi boekje aan om in te tekenen en schrijven. Lees bij voorkeur ook de bijbehorende hoofdstukken voor 3 maart: dat zijn de hoofdstukken 5-8 in (een van) beide boeken The Artist Way of Je weg in de wereld van Julia Cameron.
2. Maak voor 3 maart in ieder geval één wandeling in de natuur en registreer wat het jou brengt. Schrijf dit op in jouw boekje.
3. Neem een ‘creatieve schat’ mee uit de natuur. Dit kan van alles zijn; een steen, een nervenblad, een foto, een takje, een tekening. Neem dit 3 maart mee.

Investering: 10 euro per keer. Betaling contant of via tikkie.

Globaal programma 3 maart:
14.30 Inloop.
14.45 Welkom , energierondje, terugblik en vooruitblik
15.00 Jouw creatieve inspiratie in de natuur
15.20 Grenzen stellen aan (eigen) valkuilen, bedreigingen en uitdagingen
15.40 Tree of Life: je eigen kunstenaars-pad met een boom als metafoor
16.15 Pauze
16.30 Uitwisseling Tree of Life.
17.20 Evaluatie en afronding.
17.30 Hapje en drankje. Samen opruimen.
18.00 Einde

Elke werkplaats wordt begeleid door een van de initiatiefnemers: Heleen Bouwmans (26 nov), Karin Vlietstra (14 jan), Thecla Groot Koerkamp (3 mrt) en Amazone Nativel (14 apr).

Meedoen? Geef je op voor de bijeenkomst van 3 maart vòòr woensdag 28 februari 2024 o.v.v. je telefoonnummer, e-mailadres en woonplaats door een mail te sturen aan: turnclubamsterdam@gmail.com

Locatie
TurnZolder - de Limmikhof
Kosten toelichting
€10,- per keer of €30,- voor vier keer. Betaling contant of via tikkie.
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: