Activiteit

Expositie & bijeenkomst Stichting HOPE

zondag 3 december 2023 , 14:00 - 17:00 uur
Illustration

Stichting HOPE organiseert op zondag 3 december 2023 in de Tolhuistuin Amsterdam tussen 14:00 - 17.00 uur een expositie en bijeenkomst. Met de tekeningen van kinderen uit Gaza en de Westbank als leidraad, gaan we het gesprek aan over (collectief) trauma, en wat dit betekent voor de toekomst van deze kinderen en hun omgeving.

Keynote spreker Samrad Ghane is Klinisch psycholoog, cultureel psychiater, antropoloog en onderzoeker die zich inzet voor global mental health. Hij gaat in op hoe trauma werkt zowel op individueel als op collectief niveau en wat dit betekent voor de kinderen in Gaza.

De moderator van de middag is Meta Knol, bestuurslid van HOPE. Meta beweegt zich op het kruisvlak van cultuur, wetenschap en samenleving. Zij zal het gesprek leiden binnen het kader: hoe ziet het leven van de jonge makers van de tekeningen uit na de verschrikkelijke gebeurtenissen van de afgelopen maand? Sprekers Ingrid Rollema (mede-oprichtster van HOPE en beeldend kunstenaar) en Suzanne Groothuis (beeldend kunstenaar en scenograaf) van Stichting HOPE bieden een inkijk in hoe HOPE zich al 33 jaar inzet in Gaza om getraumatiseerde kinderen te helpen door middel van kunst(expressie), en wat de situatie nu betekent voor de werkzaamheden en missie van HOPE.

Tussen de sprekers door zal er een culturele invulling plaatsvinden van spoken word dichtkunst en muziek.

Na het programma is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en van gedachten te wisselen. Toegang is gratis.

Locatie
De Tolhuistuin, IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: