Activiteit

De Gezondheidszaak

woensdag 28 februari 2024 , 20:00 uur
Illustration

Hoe kunnen we het grondrecht op gezondheid gebruiken om Nederland rechtvaardiger en gezonder te maken?

Je kunt niet kiezen om gezond te zijn in een ziekmakende samenleving. Luchtvervuiling uit fabrieksterreinen, luchthavens en havengebieden leidt tot astma in kinderlongen, en hartziekten en kanker bij omwonenden. De overvloed aan suikers en vetten in ons voedsel maken ons dik en dragen bij aan chronische ziekten. Reclames voor alcohol en gokken verleiden ons tot verslaving. De ziekmakende samenleving treft mensen in kwetsbare omstandigheden het hardst en is het resultaat van onze politieke keuzes. Hoe kunnen we het in de Grondwet verankerde recht op gezondheid inzetten om onze samenleving gezonder te maken?

Met in dit programma: 

Winne van Woerden is expert in mondiale gezondheid en postgroei. Ze vertelt in haar verhaal hoe ons economisch systeem is gericht op de rijkste 1% te dienen ten koste van alle anderen. Ze laat zien hoe we onze economieën kunnen organiseren opdat ze welzijn en de gezondheid van mensen, dieren en natuur bevorderen.

Rudolf Kampers is voorzitter van de Counterphase Foundation en een ervaren socratisch gespreksleider. Met de Counterphase Foundation wil hij vrije ruimte creëren voor jongeren, vooral in het onderwijs. Ruimte om samen – in dialoog – na te denken over een goede toekomst. En ruimte voor vreedzame acties om die toekomst te realiseren. Hij werkt tevens als docent filosofie, opleider van gespreksleiders, en is auteur van ‘Filosoferen aan de keukentafel’.

Locatie
Pakhuis de Zwijger
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: