Activiteit

Samenwonen: het verhaal van De Warren

dinsdag 13 februari 2024 , 20:00 uur
Illustration

Wegens succes een extra filmvertoning. Hoe bouw je een huis met 50 vrienden dat sociaal, duurzaam en betaalbaar moet zijn? In gesprek met de filmmaker en mede-oprichter na vertoning.

Samenwonen: het verhaal van De Warren volgt een groep jonge mensen die de wooncrisis het hoofd proberen te bieden door zelf projectontwikkelaar te worden. Met vallen en opstaan realiseren zij de eerste zelfbouw-wooncoöperatie van de hoofdstad. Nu de wooncrisis, bestaanszekerheid en de klimaatcrisis grote maatschappelijke thema’s zijn, geeft de documentaire hoop dat een andere manier van duurzaam bouwen en betaalbaar wonen mogelijk is. Met de film wil De Warren het bewustzijn over deze coöperatieve vorm van ontwikkelen vergroten en zo de coöperatieve beweging stimuleren. Na de film gaan we in gesprek met de filmmaker Sam van Zoest en is er ruimte voor vragen uit het publiek.

Over de film
Samenwonen is een documentaire van 75 minuten over de totstandkoming van Wooncoöperatie De Warren. De film begint bij KONIJN, een vriendengroep die feestjes en festivals organiseert. Na het oprichten van een permacultuurboerderij in Portugal, ontstaat het idee om te gaan samenwonen. Het idee voor De Warren is geboren. Het project is ambitieus: het is de eerste van zijn soort in Nederland en binnen de groep jonge woonpioniers heeft nog nooit iemand een huis gebouwd. Lukt het de jongeren om hun woondroom te realiseren?
 
Let op: de film zal vertoond worden met Engelse ondertiteling.

Over de sprekers
Sam van Zoest is filmmaker en bewoner van De Warren. Eerder maakte hij interactieve films en documentaires over klimaatverandering en de vluchtelingencrisis. Momenteel werkt Sam aan een roman over de zeilreis die hij als 8-jarige ondernam met zijn familie.

Locatie
Pakhuis de Zwijger
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: