Activiteit

Maak plaats: Welkom in het Symbioceen

zondag 7 april 2024 , 11:00 - 18:00 uur
Illustration

Hoe kunnen we uit onze menselijke arrogantie ten opzichte van de natuur stappen? Vanuit deze vraag ontwikkelde filosoof Glenn Albrecht het concept Symbioceen. Een hoopvol antwoord op het huidige antropocentrisme. Een radicaal alternatief.
Onderzoeker An Kramer van Hogeschool Inholland, verbonden aan het lectoraat Design Thinking, verkent deze vraag sinds twee jaar op het Zeeburgereiland, hartje Amsterdam. Nieuwe stedelijke ontwikkelingen, een groene rafelrand en het Oerij komen daar samen. Wat betekent het Symbioceen juist hier, op deze plek?

De volgende onderzoeksstap zet zij samen met Theatergezelschap Gouden Haas en met jou:
maker, onderzoeker, betrokken burger, natuurliefhebber, placemaker, onderzoeker, beleidsmedewerker, stedenbouwkundige, kunststudent, ecoloog, docent, activist, ondernemer, filosoof, en jij die je aangesproken voelt.
Kom naar de MAAK PLAATS op zondag 7 april. Een uniek event met keynote van Glenn Albrecht. Je ontdekt het Symbioceen via verschillende invalshoeken: o.a. hyperlokaal, via de stem van het water en vanuit een indigenous of futuristische bril. In wandelcolleges ontdek je verschillende perspectieven, in workshops ga je ermee aan de slag. Tot slot kijken we met elkaar naar de theatervoorstelling Herinner Ons van Gouden Haas, op een speciale locatie.

Voor wie alleen naar de voorstelling wilt komen is een apart ticket te reserveren. Een bijdrage aan de voorstelling op donatiebasis wordt zeer gewaardeerd.

Locatie
Zeeburgereiland, Eef Kamerbeekstraat 1004, Amsterdam
Kosten toelichting
€ 75
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit:
Bekijk Maak plaats: Welkom in het Symbioceen ook in