Activiteit

Avond van de Rechten van de Natuur

donderdag 21 maart 2024 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

In De Balie, een oud kantongerecht, bespreken we één van de snelstgroeiende juridische bewegingen van deze eeuw: Rechten van de Natuur. Kan deze door burgers gedragen beweging handen en voeten krijgen in Nederland? En hoe wordt de balans bewaakt tussen technische regelzucht en effectief natuurbeleid?

Al jaren behandelt de mens de natuur als rechteloos, maar daar lijkt verandering in te komen. Over de hele wereld, van Ecuador tot Spanje, krijgt de natuur rechten die in de wet worden vastgelegd. Hoe ziet Nederland eruit als ook de Wadden, de Maas en de Noordzee rechten krijgen? En kan een bos of veengebied een rechtspersoon zijn?

Sprekers: Jessica den Outer (Oprichter stichting Rechten van de Natuur), Laura Burgers (Universiteit van Amsterdam, Ambassade van de Noordzee), Tineke Lambooy (Hoogleraar Ondernemingsrecht aan Nyenrode Business Universiteit), Dr. Peter Doran (Senior Lecturer, School of Law, Queen’s University Belfast), Britt Dragtstra (Maas in de Wet)

Een avond in samenwerking met Stichting Rechten van de Natuur, een nieuwe stichting die deze avond gelanceerd zal worden.

Locatie
De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR, Amsterdam
Kosten toelichting
Van € 0 tot € 24,50 (naar draagkracht en/of met stadspas of CJP)
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit:
Bekijk Avond van de Rechten van de Natuur ook in