Activiteit

Aarde Opstelling 1 - Amsterdam IJburg

zondag 8 september 2024 , 11:30 - 16:30 uur
Illustration

Dompel je onder in de bedding en wijsheid van de Aarde in 2 bijzondere Opstellingen: 'Hartslag van de aarde' (8 september 2024) en 'Voorouders van de toekomst' (20 oktober 2024) bij Stadsoase Naar Zee in Amsterdam IJburg.

Let op: Aarde Opstelling 2 is alleen toegankelijk voor mensen die Aarde Opstelling 1 meegemaakt hebben, in Amsterdam of op een andere locatie.

De Aarde Opstelling is een Collectieve Opstelling, waarbij elke deelnemer in het veld stapt, als zichzelf. Er is dus niet één vraaginbrenger en een aantal representanten (zoals bv bij de Familieopstellingen), maar je beweegt als individu en als groep in een veld met een gezamenlijk thema. Aarde Opstellingen gaan altijd over ‘mens zijn op aarde’. In de Opstelling onderzoek je hoe jijzelf je tot dit thema verhoudt. Je wordt hierin als individu en als groep begeleid door opsteller Jolijn Fiddelaers. Collectieve Opstellingen gaan over individu én community. Daarom moedigen wij jou aan om vrienden, collega's, familie, buren, sportmaatjes en geliefden mee te nemen.

Laat je verrassen door deze unieke manier van opstellen die door Jolijn ontwikkeld en beproefd is!

"Wat was dit een mega ervaring! Hoopvol, als je deze intense, liefdevolle en inzicht verschaffende energie met 22 wildvreemden in een paar uur voor elkaar krijgt. Wat kunnen wij mensen een prachtige toekomst samen hebben. In alle eenvoud, en rijkelijker dan ooit tevoren." Nick Matulessy

“De Aarde Opstelling die ik heb bijgewoond was magisch. Van de honderden opstellingen die ik al heb ervaren, heeft deze het meest impact gemaakt. De Aarde Opstelling heeft voor mij de kern geraakt van waar het leven over gaat. En het heeft me heel veel vertrouwen gegeven in de mogelijkheden van een mooie toekomst. Ook inzichten gegeven over waar ik nu sta, en waar we collectief staan. Zelfs de weg naar die toekomst was helder, glashelder voor mij. Sindsdien draag ik elke dag bij om voor mezelf de juiste stappen naar die toekomst te maken.” Loes Vriens

“Ik ben diep onder de indruk van alle boodschappen die ik ‘doorkreeg’. Wat een krachtige energie! Wat een prachtige verbinding!” Diana

Meer lezen over de Aarde Opstellingen? 

Ga naar: www.shapeshift.today/aarde-opstellingen

Waarom een Aarde Opstelling?

Opstellingenwerk gaat altijd over 'mens zijn' en een Aarde Opstellingen gaan over 'mens zijn op aarde'. Een Opstelling laat zien hoe individuele elementen zich verhouden tot elkaar en het grotere geheel. Hoe zijn ze verbonden? Hoe werken ze samen? Hoe beïnvloeden ze elkaar? In het veld ontstaat een bepaalde dynamiek (energie-uitwisseling) waaruit duidelijk wordt wat er nodig is om een positieve verandering teweeg te brengen. Een Opstelling werkt op zowel een bewust als onbewust niveau. Een Aarde Opstelling verankert je dieper in het krachtenveld waarin we als mens elke dag bewegen.

"a Shapeshift is a transition in your inner being (shift) affecting your outer world (shape)"

Aarde Opstelling 1: "Hartslag van de aarde"

In deze eerste Aarde Opstelling worden de deelnemers uitgenodigd zich gezamenlijk in het veld te begeven (aanvankelijk aan de hand van gesloten enveloppen). Van hieruit ontstaat een dynamiek en van hieruit ontvouwt zich de Opstelling. Als begeleider maakt Jolijn de koppeling tussen micro en macro, tussen individuele en collectieve thema's. Deze Opstelling is een verkenning van hoe het collectieve veld te betreden vanuit jezelf.

Aarde Opstelling 2: "Voorouders van de toekomst"

We starten door als groep opnieuw af te stemmen op de hartslag van de aarde. Daarna openen we een veld waarin we gaan kijken naar onze gezamenlijke geschiedenis, onze plek in het heden en onze individuele en gedeelde verantwoordelijkheid als voorouders van de toekomst, want dat zijn we! We komen samen als ‘stam’ en we werken met een tijdslijn: waar komen we vandaan, waar gaan we naartoe en wat is er nodig?

Voor wie?

Voor iedereen die het grotere plaatje wil zien, en zijn/haar eigen plek daarin.

Door wie?

De Opstellingen van Shapeshift.today worden begeleid door Jolijn Fiddelaers (1979). Zij studeerde in 2002 af als textielvormgever aan de Kunstacademie en kwam in die tijd ook in aanraking met het opstellingenwerk. Als ontwerper en sociaal ondernemer was haar uitgangspunt altijd 'meer welzijn voor individu en geheel' en de inzichten uit het systemisch werk waren hierbij leidend. In 2018 startte zij Shapeshift.today en sindsdien faciliteert ze Opstellingen & Systemisch Werk voor changemakers, in groepsverband (regio Amersfoort, Amsterdam, Utrecht) en in privé sessies (Amersfoort).

Waar?

Stadsoase Naar Zee, Bert Haanstrakade 102, 1087 DN Amsterdam, Nederland

Deze locatie is goed bereikbaar met auto en OV. Parkeren kan voor de deur (gratis op zondag) en in de parkeergarage van winkelcentrum IJburg op 5 minuten loopafstand (€7,50 per dag, Daguerrestraat 53A).

Wanneer?

Aarde Opstelling 1: zondag 8 september 2024
Aarde Opstelling 2: zondag 20 oktober 2024

Passen deze data niet? Om op de hoogte te blijven van nieuwe data: meld je via de website van Shapeshift.today aan voor de nieuws updates. De Aarde Opstellingen worden georganiseerd op diverse locaties in Nederland, en soms met een specifiek thema.

Tijden?

11.00 inloop en ontvangst met koffie, thee en lekkers
11.30 introductie
12.00 Aarde Opstelling
16.00 napraten met een kop verse soep
16.30 einde

Hoe doe je mee?

Boek je ticket via deze website! Om deel te nemen hoef je geen voorkennis te hebben, of ervaring met het systemisch werk. Een open, nieuwsgierige houding is voldoende.

Kosten?
€77,- excl btw
Contant betalen is mogelijk. Neem svp even contact op via mail.
Wil je graag deelnemen maar is de prijs een probleem voor je? Neem even contact op.

Als eerste op de hoogte blijven van toekomstige events, nieuwe diensten en inspirerende blogs? Meld je aan voor Shapeshift updates via mail.

We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

🌍

Jolijn & team

Locatie
Stadsoase Naar Zee, Bert Haanstrakade 102, 1087 DN Amsterdam, Nederland

Deze locatie is goed bereikbaar met auto en OV. Parkeren kan voor de deur (gratis op zondag) en in de parkeergarage van winkelcentrum IJburg op 5 minuten loopafstand (€7,50 per dag, Daguerrestraat 53A).
Kosten
Met korting
Kosten toelichting
Bestel je ticket via www.shapeshift.today/agenda-opstellingen
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: