Activiteit

Een dag in het bos: leren over voedselbosbouw en samen aan de slag

zaterdag 15 juni 2024 , 10:30 - 17:00 uur
Illustration

Na de online learning session van 7 juni, zijn we zaterdag 15 juni in levende lijve te gast in het Bennekomse bos dat beheerd wordt door Eduardo Caceres Salgado van het Stroomgebied Zuid-Veluwe. Leer hoe de geschiedenis van het land het startpunt kan zijn voor een cultuur van zorg en een territoriale economie die in dienst staan van de gemeenschap en al het leven. Edo neemt ons mee in de agroecologische bos- en landbouwsystemen die hij beheert, waarbij meerjarige en eenjarige gewassen worden gecombineerd. Hij laat bijvoorbeeld zien hoe oergranen in het bos groeien, en hoe je met syntropie meer overvloed kunt creëren. Ook gaan we flink aan de slag in Voedselbos Voedselrijk van buurvrouw en één van de grondleggers van voedselbosbouw in Nederland: Malika Cieremans. 

Kortom, zweten, leren, samen zijn… en natuurlijk lekker eten!

Inloop met koffie/thee: 10:00 – 10:30
Programma: 10:30 – 17:00
Lunch: Story Potluck! Neem een gerecht mee dat voor jou veel waarde heeft. Een gerecht dat je doet denken aan je jeugd, of het verbind je met een plek of een seizoen.
Adres: Haselweg 20, Bennekom
OV: Vanaf station Ede-Wageningen 15 minuten met de OV-fiets. We kunnen ook een carpool opzetten. Er is in de buurt voldoende ruimte om te parkeren.
Ruimte voor maximaal 10 deelnemers.

Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: