Activiteit

Akademie van Kunsten Festival

wo 12 jun 2024 - vr 14 jun 2024 , 19:30 - 22:30 uur
Illustration

Op 12, 13 en 14 juni viert de Akademie van Kunsten haar 10-jarig bestaan met een gratis festival. Muziek, voordrachten, interviews en kunstwerken: deze avonden staat het Trippenhuis in het teken van kunst.
 
Ontmoet ruim dertig topkunstenaars en vier mee! De leden van de Akademie van Kunsten delen hun expertise en de liefde voor hun vak met het publiek. Niet eerder waren er zo veel leden van de Akademie van Kunsten bij elkaar. Het programma toont de breedte van de kunsten, van literatuur tot muziek, van dans tot beeldende kunst.

Tijdens het festival worden er ook rondleidingen gegeven over de geschiedenis van het Trippenhuis. Een bijzondere plek met een historie waar veel over te vertellen is. Leer meer over waarom de Akademie van Kunsten hier is ondergebracht en neem een kijkje in de 17e-eeuwse stijlkamers. 

Programma 
Woensdag 
Opening: 18.30 -19.30 uur
Programma: 19.30 - 22.30 uur

Donderdag 
Inloop: 19.00 uur
Programma: 19.30 - 22.30 uur

Vrijdag
Inloop: 19.00 uur
Programma: 19.30 - 22.30 uur

Tijdens het festival bestaat het programma uit bijdragen van o.a. Michel van der Aa, Michiel Borstlap, Neske Beks, Adriaan van Dis, Piet Gerbrandy & Maria Barnas, Micha Hamel, Francine Houben, Iris Kensmil, Hans van Manen, Koert van Mensvoort, Gijs Scholten van Aschat, Merlijn Twaalfhoven en Anne Vegter. Meer namen en het blokkenschema volgen binnenkort.

Een ticket geldt per dag, apart aanmelden voor de verschillende programmaonderdelen is niet nodig.

Aanmelden 
Het festival is gratis. Vooraf aanmelden is wel nodig, dit kan via het aanmeldformulier

De capaciteit van het gebouw is niet onbeperkt, per dag zijn er een maximum aantal tickets beschikbaar.

Het is mogelijk aan te melden voor één dag of meerdere dagen. Na aanmelding ontvangt u het ticket per mail in uw inbox. 

Contact 
Heeft u vragen over dit evenement, zoals over uw aanmelding of andere praktische vragen? Mail naar jubileumavk@knaw.nl, we helpen u graag. 

Toegankelijkheid en bereikbaarheid
Het festival vindt volledig plaats in het Trippenhuis in Amsterdam, het gebouw waar de Akademie van Kunsten en de KNAW gevestigd zijn. Op de KNAW website staat informatie over de toegankelijkheid van het pand en de verschillende zalen.

Locatie
Het Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
start / einde
Gestart op wo 12 juni 2024. Beëindigd vr 14 juni 2024
Deel dit:
Bekijk Akademie van Kunsten Festival ook in