Bericht

Betreft: Zangdag Turnlab Vocaal Leiderschap (vol)

Geplaatst op 27 oktober 2021, 22:16 uur

Verslag van de Zangdag

Zondag 17 oktober kwamen avontuurlijke zangers uit het hele land (van Drenthe tot Zeeland) naar Driebergen om in de duurzame en sfeervolle locatie Kraaybekerhof workshops te volgen bij deelnemers aan het TurnLab Vocaal Leiderschap. Zij onderzochten de rol van klank en zang in relatie tot lichaam, tot omgeving en tot idealen.

Workshop Christie de Wit:
We zijn begonnen met het beluisteren van belangrijke protestsongs door de jaren heen. Daarna gingen de deelnemers gemotiveerd aan de slag om zelf een protestsong te schrijven specifiek over het vluchtelingenvraagstuk. Het resultaat was twee bruikbare liedjes en heel veel suggesties voor verdere uitwerking.

Workshop Ciska Ruitenberg:
De workshop ‘Moved by voice’ was voor ons een mooi experiment waarbij de deelnemers er vol ingingen. We hebben al werkend en door de feedback van de deelnemers geleerd over wat goed ging en waar het concept helderder kan en waar het verder kan worden ontgonnen. We hebben ervan genoten.

Workshop Josefine Straesser:
De workshop “zingen met je lijf” begon met lichaamsoefeningen en zangoefeningen in het bos. In een kring werden vocalen gezongen en geluisterd naar de boventonen. Nadat iedereen was ingezongen werd een meerstemmig lied ingestudeerd over een “oude boom”; de deelnemers konden al snel driestemmig zingen en de meesten waren enthousiast over de muziek!

Workshop Annemiek van der Niet:
De workshop buiten zingen in de natuur vanuit flow en plezier heb ik als prettig, verrassend en mooi ervaren, de deelnemers stelden zich open voor het zingen van liederen, het improviseren met stem, lijf en ritme en voor het reflecteren en delen van persoonlijke verhalen bij de betekenis van bomen in hun leven. Ik heb de workshop als bijzonder en openhartig ervaren. Ook heb ik de mooie afsluiting van alle workshops samen als heel bijzonder ervaren, wat een enthousiasme spontaniteit en verbinding!

We sloten de dag samen af in het open veld, waar TurnLab-begeleider Imre Ploeg elementen uit alle workshops tot een geheel maakte.
Met dank aan alle aanwezigen en iedereen die dit mogelijk maakte. En aan het prachtige herfstweer!

Illustration
 
Deel dit: