Activiteit

Voorjaarsconferentie Polarisatie op school

vrijdag 25 maart 2022 , 9:00 - 10:30 uur
Illustration

Samen met de besturen van de vrijescholen PO-platform, VrijeschoolPabo van de Hogeschool Leiden en de vereniging van vrijescholen organiseert BVS-schooladvies op 25 maart 2022 haar jaarlijkse conferentie. In  verband met de ontwikkelingen rondom coronamaatregelen en de onzekerheid die deze teweegbrengen, hebben we in onderling overleg besloten om de dag hierop aan te passen; het programma is een online conferentie-ochtend met lezingen en een interactief programma. ’s Middags kunnen scholen hieraan een vervolg geven of een eigen onderwerp agenderen.

 

Wij-zij denken, wie kent het niet? Het verrijkt én bedreigt. De stabiliteit van een land, stad, buurt, school of gezin kan op het spel komen te staan door polarisatie. Door de coronatijd lijken de tegenstellingen toe te nemen en worden zichtbaar voor de school, op het schoolplein en zelfs in de klas. Wat zijn de basiswetten omtrent polarisatie, wat zijn effectieve posities in het krachtenveld? Hoe kun je depolariseren?

 

Thijs Brandsma (schoolleider Michaëlschool  Leeuwarden, documentairemaker en trainer ‘polarisatie’) gaat met ons aan het werk aan de hand van dit actuele thema in een compact programma. Merlijn Twaalfhoven (schrijver, muzikant en performer) brengt het onderwerp op een kunstzinnige wijze in beweging.

Programma
9.00u Welkom
9.05u Ludieke ontmoeting (Merlijn Twaalfhoven)
9.20u Polarisatie; een theorie (Thijs Brandsma)
9.40u Intermezzo (Merlijn Twaalfhoven)
9.55u Polarisatie op school (Thijs Brandsma)
10.10u Spelen op de polen (Merlijn Twaalfhoven)
10.30u Einde

Thijs Brandsma werkt aan de hand van het boek: ‘Polarisatie- inzicht in wij- zij denken’. Meer info: Home – Inside Polarisatie (insidepolarisation.nl)

Merlijn Twaalfhoven, Meer info: Home – Twaalfhoven (merlijntwaalfhoven.com)

Locatie
online
Kosten toelichting
Prijs: € 38,- per persoon (studenten 50% korting)
Doelgroep
Alle volwassenen
Omschrijving doelgroep 
Doelgroep Voorjaarsconferentie Leraren Kleuterleraren Taalcoördinatoren Rekencoördinatoren IB-ers Directie/bestuur Onderwijsassistenten Onderwijsondersteunend personeel
Thema
Onderwijs
Deel dit: