Activiteit

Training Plekberaden voor de Toekomst

donderdag 22 september 2022 , 17:00 - 20:00 uur
Illustration

Training Plekberaden voor de Toekomst

Op 22 september (17:00-20:00 uur) vindt een ontmoeting en training plaats voor Toekomstambassadeurs in Leiden.
Meld je aan als Toekomst Ambassadeur van het Plekberaad voor de Toekomst in jouw gemeente.
Lees hier meer en geef je op:
https://weektoekomstigegeneraties.nl/meedoen/

Urgentie voor burgerberaden in de vorm van Plekberaden
Onze wereld staat voor gedeelde duurzaamheidsopgaven, met oog op alle generaties. Iedere (SDG) gemeente heeft tot taak om de SDG Agenda 2022-2025-2030 mede-mogelijk te maken. Samen met jou en andere Toekomst Ambassadeurs gaan we tijdens het Plekberaad voor de Toekomst op zoek naar nieuwe manieren en vormen om lokale burgerberaden te organiseren. Door te focussen op sociaal- economische sub-thema’s, ontdekken we samen strategische input voor de plek. Met de mooist mogelijke toekomst altijd voor ogen. Samen geven we stem aan de belangen en het welzijn van de generaties na ons. Het burgerberaad in de vorm van een Plekberaad voor de Toekomst geeft handen en voeten aan het langetermijnperspectief voor de gemeente, dorp of plek in jouw omgeving.

Toekomst Ambassadeurs starten op de plek in teams van minimaal 2-3 lokale organisatoren aan de voorbereiding van het Plekberaad voor de Toekomst en hebben nauw contact met het landelijke team voor de voorbereiding van het burgerberaad.
Het lokale Plekberadenteam legt contact met zijn lokale gemeente om de duurzaamheidsagenda op te vragen en om de mogelijke sub- thema’s af te stemmen. Je bent als het ware de brug tussen de lokale overheden, autoriteiten en de samenleving.
Het landelijke team deelt divers promotiemateriaal tijdens de training // of via de (sociale media) post en heeft een format brief beschikbaar om lokale overheden, partners en autoriteiten te enthousiasmeren om in – Plekberaden voor de Toekomst – mee te doen.

Doe je mee?
Meld je aan als Toekomst Ambassadeur van het Plekberaad voor de Toekomst in jouw gemeente.
Deel jouw informatie via het aanmeldformulier.
We nemen binnen twee dagen contact met je op om samen verder te doen:

 

Locatie
Leiden
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: