Activiteit

Grootmoeders!

zaterdag 16 december 2023 , 15:00 - 16:30 uur
Illustration

Een voorstelling met poëzie, beeld en muziek over grootmoederschap
Drie dichters, twee vluchtelingen en twee vertellers gaan op zoek naar het verhaal van hun grootmoeders. Wie zijn deze vrouwen, deze stille krachten? Hoe beïnvloeden zij ons? In veel gevallen zijn grootmoeders de houvast in tijden van grote onzekerheid en ingrijpende veranderingen. Ze zijn de toeverlaat voor hun kinderen en kleinkinderen. Ze verzekeren rust, kalmte, betrouwbaarheid, stabiliteit en geborgenheid die zo waardevol geacht worden voor het groot worden en welzijn van de mens. In hun tijd waren er oorlogen en rampen zoals er ook op dit moment rampen, oorlogen zijn. Vele families waren toen net als nu op de vlucht. Ondanks alles hebben deze vrouwen zich en hun families weten overeind te houden. Zij zijn het dak van het huis dat wij familie noemen. Hun toen en daar verbindt ons in het hier en nu.

 

Locatie
Bibliotheek Waalre, Kon. Julianalaan 19, 5582 JV Waalre
Kosten toelichting
De bibliotheek Eindhoven / Waalre vraagt een bijdrage van 6 euro leden en 7,50 voor niet-leden om na afloop van de voorstelling alle bezoekers een huisgemaakte soep uit te kunnen delen.
Doelgroep
Alle volwassenen
Omschrijving doelgroep 
Naast een literatuur-, muziek-, theaterpubliek is de voorstelling voor alle personen geschikt. Omdat in deze voorstelling ook vluchtelingen het verhaal over hun grootmoeders komen vertellen, is het een voorstelling die ook voor deze groep geschikt is.
maximum aantal deelnemers
220
Deel dit: