Activiteit

Zorg voor later! Kathedraaldenken in de gezondheidszorg

donderdag 8 februari 2024 , 19:30 - 21:00 uur
Illustration

In 02024 organiseert de Stichting TIJD samen met de Bibliotheek Heerenveen vier thema-avonden rond kathedraaldenken. Elke avond behandelen we een van de 17 SDG-doelen. We trappen af op donderdagavond 8 februari met SDG 3, onder de titel "Zorg voor later!".

Hoe zorgen we voor goede, toegankelijke en betaalbare zorg, nu en in de toekomst? We worden steeds ouder en ook nog eens in goede gezondheid. Goed nieuws, zou je zeggen. Er is echter een keerzijde. De komende jaren stijgt de vraag naar zorg, terwijl het tekort aan professionals en mantelzorgers alleen maar groter wordt. Het is daarom belangrijk om na te denken wat goede zorg inhoudt, en of we dat op een andere manier kunnen leveren dan nu. En hoe creëren we een leefomgeving die bijdraagt aan gezondheid? Kom luisteren en praat mee!

Sprekers op deze avond zijn Erik Buskens (Hoogleraar Gezondheidsbeleid & Gezondheidszorg aan de Rijksuniversiteit Groningen) en Eileen van Ligten (Programmamanager Regioplan Integrale Zorg Heerenveen).

U kunt zich hier aanmelden.

Locatie
Bibliotheek Heerenveen
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 18 jaar
Omschrijving doelgroep 
Deze avond is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkeling van de zorg in Nederland op de lange termijn.
Deel dit: