Activiteit

Systemische Werkplaats Onderwijs

woensdag 24 april 2024 , 15:30 - 20:00 uur
Illustration

Wat als je alles, dat er is, welkom heet?

In de dagelijkse praktijk op en om de school krijg je met van alles en nog wat te maken. De school is een mini-samenleving op zich. Wij gaan uit van dat de school een gemeenschap is van mensen, die onderling met elkaar in verbinding staan, die een web van relaties vormen.

Blije, verdrietige, nieuwsgierige, afgehaakte, gefrustreerde kinderen. Dankbare, zorgzame, boze ouders. Hardwerkende, liefdevolle, in zich zelf teruggetrokken collega’s. Onzichtbare en zichtbare verwachtingen van de wijk, de stad, de samenleving, rondom jou, rondom de school.

Hoe ga jij daarmee om? Hoe raakt jou dit? Hoe sluit jij dit alles in? Welke plek heeft daarin je eigen verleden en het verleden van de school? 
En, wat gebeurt er als je je eigen verlangen inbrengt? Wat ontvouwt zich dan richting de toekomst? Wat als je vanuit je eigen verlangen leeft? 

De introductie hierboven heeft een bedding door de vraag van de Systemische Werkplaats Onderwijs: hoe kan de school een vitaal ecosysteem zijn en daarmee bijdragen aan het vormen van een nieuw verhaal over onderwijs?

Vanuit deze context willen we graag samen met jou samen onderzoeken wat er zichtbaar wordt.https://www.hetonderwijs.org/systemische-werkplaats/

Locatie
Kerk aan het Lint - https://www.kerkaanhetlint.nl/contact
Kosten toelichting
€ 30,- voor zaalhuur en maaltijd
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Thema
Onderwijs
Deel dit: