Activiteit

Springer Festival

zaterdag 20 april 2024 , 10:00 - 16:00 uur
Illustration

Tijdens het Springer Festival op 20 april is de grootste biologische plantenmarkt van Haarlem in de Kweektuin. Ook zijn er inspirerende lezingen, workshops en andere activiteiten voor een groene Haarlemse lente.

Elk jaar is in de Kweektuin een lentemarkt met het grootste aanbod van biologische planten, bloembollen en zaden in de regio. Vanaf nu is de markt onderdeel van Het Springer Festival, met allerlei workshops, lezingen en activiteiten. Het doel: de lente vieren én naar huis gaan met inspiratie, informatie en ideeën voor meer groen in jouw stad.

Er is onder andere gratis tuinontwerpadvies door studenten van de Ontwerpacademie. En hoe zorg je dat je tuin klaar is voor zware regenbuien of droogte? Schrijver, tuinontwerper en milieudeskundige Iris Veltman vertelt hoe je tuin als een spons kan werken. Zulke sponstuinen helpen heel Haarlem, want ze voorkomen wateroverlast .

Andere activiteiten:
•<span class="cx_tab mceNonEditable" style="display: inline-block;">    </span>Workshop Wormenhotel bouwen
•<span class="cx_tab mceNonEditable" style="display: inline-block;">    </span>Lezingen over bloemen en bijen
•<span class="cx_tab mceNonEditable" style="display: inline-block;">    </span>Presentaties door o.a. de stadsecoloog, de Egelopvang, Vogelwerkgroep Zuid- Kennemerland
•<span class="cx_tab mceNonEditable" style="display: inline-block;">    </span>Kweektuinsafari met een ecoloog
•<span class="cx_tab mceNonEditable" style="display: inline-block;">    </span>Wildplukwandeling
•<span class="cx_tab mceNonEditable" style="display: inline-block;">    </span>No waste-kookdemonstraties : door School of Food
•<span class="cx_tab mceNonEditable" style="display: inline-block;">    </span>Workshop botanisch tekenen
•<span class="cx_tab mceNonEditable" style="display: inline-block;">    </span>Educatieve kinderactiviteiten
•<span class="cx_tab mceNonEditable" style="display: inline-block;">    </span>Eten, drinken en livemuziek

Tijd: Zaterdag 20 april 10:00-16:00
Locatie: Kleverlaan 11 in Haarlem
Meer informatie: haarlem.nl/nme

Thema: (w)elke plant telt?!
Het Springer Festival laat zien hoe we de stad groener kunnen maken en wat je daarvoor zelf kunt doen. Meer planten in, bij of aan je huis leveren meer op dan alleen een mooie, groene stad. Ten eerste: elk plant telt voor meer biodiversiteit. Meer biodiversiteit betekent dat er veel verschillende dieren en planten in Haarlem kunnen leven. Ten tweede: een groenere stad kan beter omgaan met de gevolgen van klimaatverandering. De stad wordt zo ‘klimaatbestendig’. Tijdens het Springer Festival ontdekken bezoekers dat elke plant telt. En ook: wélke planten extra slim zijn en wat past bij de persoonlijke situatie, smaak en mogelijkheden.

Over de naam Springer Festival
Leonard Springer (1855-1940) was een beroemd tuinarchitect. Tussen 1900 en 1920 heeft hij als adviseur van de Hout- en Plantsoenendienst veel betekend voor het groen in de stad. Zo is Springer de bedenker en oprichter van de Haarlemmer Kweektuin. In de Springertuin zie je zijn ideeën over het belang van groen voor de stad tot op de dag van vandaag terug.

Organisatie
Het Springer Festival is een initiatief van het team van Natuur- en Milieueducatie (NME). NME hoort bij de Gemeente Haarlem. We werken samen met inwoners van jong tot oud aan een groene, schone en duurzame stad.
--

Locatie
Haarlemmer Kweektuin kleverlaan 11
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: