Activiteit

Symbiotic Shift

zondag 9 juni 2024 , 14:30 - 17:30 uur
Illustration

Zonder gezonde natuur geen gezonde mens. Maar wat kun je zélf doen om de natuur te versterken? Nou, waarschijnlijk maakt je keuze voor welk werk je doet het allergrootste verschil. In je carrière maak je vaak een schaal en een vaart die je thuis nooit haalt met relatief kleine gedragsverandering of vergroening.

Op de tweede editie van Symbiotic Shift wordt de vraag verkend: hoe kun je je carrière zó inzetten dat die de natuur ten goede komt in plaats van aantast? Samen met wisdomkeepers, regeneratieve pioniers, symbiotische switchers en ambitieuze systeemveranderaars wordt gezocht naar manieren van werken en leven die wél binnen de grenzen van de planeet passen. Naar wezenlijke keuzes die de levende wereld verrijken in plaats van exploiteren. En hoe moeilijk kan het zijn? Vele mensen gingen al voor.

Van bankier naar ecosysteemhersteller, of van corporate strateeg naar regeneratieve zeewierkweker: voorlopers vertellen over hun carrièreswitches, de inspiratie die zij uit die keuze halen en de moeilijke dilemma's die zo'n sprong in het groene óók meebrengt. Documentairemaakster Marijke Kodden neemt ons mee naar de Wisdomkeepers, Marnix Kluiters neemt een live podcast waarin hij symbiotic shifter Eline Veninga interviewt over haar switch en kunstenaar Merlijn Twaalfhoven laat zien hoe een kunstenaarsmindset kan bijdragen aan een symbiotische toekomst. Freek Dam en Fenneke Dam gaan een onvergetelijke introductie geven in ademwerk. Er zijn workshops, van praktisch tot prikkelend, onder meer door Marieke Jacobs.

Als deelnemer doe je inspiratie op en krijg je inzichten in handvatten die je kunnen ondersteunen bij jouw mogelijke pad op weg naar een Symbiotic Shift. Tijdens de borrel kun je napraten met de sprekers en de aanwezigen.

Dit event is een persoonlijk initiatief van een aantal bevlogen mensen. Er zitten heel wat vrijwillige uren in en ons streven is om kostendekkend te zijn. Tegelijkertijd willen we toegankelijk zijn voor iedereen en het laagdrempelig houden. Daarom stellen we 15 kaarten beschikbaar voor een prijs van €15,-. Wil je daarvoor in aanmerking komen? Schrijf dan een kort mailtje met onderbouwing naar symbioticshift@gmail.com en je ontvangt een kortingscode na toekenning.

Over de programmapartner
 Symbiotic Shift is een initiatief van 5 organisatoren die op persoonlijke titel en vanuit bevlogenheid meer mensen willen inspireren in hun zoektocht naar een meer symbiotische wijze van leven en werken. Deze organisatoren zijn:

Wouter van Noort (Journalist NRC)
Wouter Zwagemakers (Seaweed Company)
Jasper Bertels (sabbatical)
Monique Wisse (beNature.)
Marian Stellingwerf (&samhoud)

We werken onafhankelijk - en mede in dat kader - zonder sponsoren, om de onafhankelijkheid te kunnen waarborgen.

Locatie: Zonzij

Locatie
Tolhuistuin, Amsterdam, locatie Zonzij
Kosten toelichting
€ 45
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: