Activiteit

NAU: Feest voor de eeuwigheid

vrijdag 10 mei 2024 , 17:30 - 19:00 uur
Illustration

Collectief Walden speelt try-out NAU, 1e jaring in de tuin. NAU is een feest voor de eeuwigheid. Dit jaar vieren we de 1e jaring. Wat gaan we de verre toekomst in dansen en zingen? Feesten zijn tijdcapsules voor cultuur en gewoonten: die reizen ermee door verleden en toekomst. Zijn ze misschien wel zo’n beetje het duurzaamste wat er is?

We hebben feesten nodig. Het gesprek stokt. De stemmen staken; de stakingen breken; het demonstratierecht wordt ingeperkt. Wat rest ons anders, dan te dansen? Al eeuwen vormen gemeenschappen zich rond beats en pulsen.

Kunnen we ons zelf verliezen en elkaar vinden? Mag er geflirt met het mos, gevoosd met boomlootjes? Een prille traditie schiet op als helmgras, doe de groetjes aan de eeuwen die na u komen. NAU is een over-the-hill-party van onze beschaving. Dit is nog niet het einde, maar van hier kun je het wel zien. En wel zo dat de boswachters er ook wat aan hebben.

Met NAU, 1e jaring openen we het zomerseizoen bij Tolhuistuin.

Collectief Walden bestaat uit:
Thomas Lamers, René van Bakel, Jente Hoogeveen, Raïssa Pater, Jaël Kaat, Jaap Warmenhoven, Sophia Keck, Luca Borsos, Bram van Gameren, Kelvin Pater, Maria Stuut, Jermaine Berkhoudt. Maren Bjørseth

Mede mogelijk gemaakt door:
Gilles Goosen, Kaj van Sintemaartensdijk, Thomas Dolman, Kay van Ree, Jasmijn Pielkenrood
Isabelle van Lieshout, Judith Rijsenbrij, Fonds Podiumkunsten & Amsterdams Fonds voor de Kunsten

Over de programmapartner
Collectief Walden is een kern van denkers en kunstenaars en maakt al ruim tien jaar kunst en theater over mens en ecologie in tijden van klimaatontwrichting. We maken installaties, ontmoetingsruimtes en voorstellingen, meestal in de natuur of in de openbare ruimte. In ons werk zie je landschappelijke beelden, hoor je vertel-essays, heb je fysieke ervaringen, en vind je vaak gedichten, muziek, lezingen, interviews en audiowandelingen. En we vieren dus feesten.

Locatie
Tolhuistuin, Amsterdam, locatie Tuin
Kosten toelichting
€ 7,50
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit:
Bekijk NAU: Feest voor de eeuwigheid ook in