Locatie

Landpark Assisië

Pandaplein 1, Biezenmortel
Zorginstelling

Landpark Assisië ligt precies tussen Tilburg en ’s-Hertogenbosch. Sinds 1904 wordt hier zorg geboden aan mensen met een verstandelijke beperking. Met zijn ruime (68ha) en groene opzet vormt het terrein samen met de Leemkuilen de schakel tussen natuurgebieden Het Groene Woud en Loonse en Drunense Duinen. Landpark Assisië is onderdeel van Landschapspark Pauwels, de noemer waaronder Gemeente Tilburg werkt aan een stadsregionaal park.

Stichting Prisma, eigenaar van en zorgverlener op Landpark Assisië, heeft tien jaar geleden de ontwikkeling in gang gezet het landpark verder te verweven met zijn omgeving. Geen geïsoleerd zorgterrein meer, maar een plek waar voor allerlei doelgroepen wat te vinden en te beleven is. Een plek bovendien waar met elkaar nieuwe vormen van zorg en samenleven kunnen worden gevonden.

In 2022-2023 is op het landpark een groot wandelpark met waterretentiegebied aangelegd. Hierin krijgt Eenwoud een plek. In aanloop naar de werkzaamheden hebben Prisma, Studio Assisië en Greenport Midden-Brabant aan vier kunstenaars en ontwerpers opdracht geven een concept te ontwikkelen dat het wandelpark zou kunnen versterken. Lobke Meekes ontwikkelde in dit kader Eenwoud en voerde een pilot uit. Nu het wandelpark is gerealiseerd, kunnen we Eenwoud hier laten groeien.

Eenwoud sluit geweldig aan bij de sociale context van Landpark Assisië. Met het bos als metafoor voor de samenleving gaat Eenwoud ook over samenleven tussen mensen. Net als bomen zijn ook wij gebaat bij diverse, sterk vertakte netwerken en hebben we anderen nodig om gezond oud te worden.

Illustration
 
Deel dit:
Contactpersonen van Landpark Assisië
Projecten m.b.t. Landpark Assisië
Op de kaart