Update

Update bij Elegie van de Aarde

Geplaatst op 21 februari 2022, 22:34 uur
Project volgens planning

Inmiddels heb ik 30 van de 50 genummerde en gesigneerde boekjes Elegie van de Aarde verkocht. Door een email naar ubuntucircle@gmail.com te sturen, kun je een van de resterende exemplaren bestellen.

Ik heb na een vergeefse poging componisten te interesseren voor een combinatie van muziek, beeld en tekst van de vier personae Anthropos, Panthalassos (Oceanos), Pangea en Gaia, heb ik muziek van mijn broer Jan Rokus van Roosendael geselecteerd. Zijn composities geven de beelden van de vier films en de gebruikte tekstfragmenten een prachtige ruimtelijke dimensie. De teksten zijn verdeeld over de duur van de composities, op een manier die de concentratie op de inhoud ervan recht doet. De films zijn geen Insta- of Tiktok-beeldflitsen alsof de indringende boodschap niet meer dan een paar seconden vergt om door te dringen. Ze hebben een meditatief karakter en kunnen in afwisseling worden bekeken.

De films zijn op een na klaar. Alvorens ze te publiceren, zou ik graag contact hebben met beelkunstenaars, om de films te professonialiseren door eenheid te scheppen in beeld, geluid en tekst. Om een indruk te geven, geef ik hier de link van een van de films, die van Pangea. De film toont de pracht van de natuur, ongerept en beperkt toegankelijk, maar kwetsbaar en bedreigt. De gedachte dat deze schoonheid vernietigd zal worden als de mens zich niet enorm gaat beperken in zijn materialisme,  wordt versterkt met beelden van olifanten die als een klok door de film heen die de tijd die deze magnifieke oerdieren nog rest, wegtikt. De tijd die hen rest wordt bepaald door stropers en de verstoring van het klimaat, door de hebzucht van ivoor of ivoren voorwerpen, de waanzingedachte dat tand of hoorn het libido van mannen zou verhogen. Dit is de link naar de film op YouTube: https://youtu.be/flIiIpagItM

Er zijn gesprekken gaande over een presentatie van de Elegie van de Aarde in een dichterskring. Later dit jaar zullen twee literaire gezelschappen zich over de Elegie buigen. Daarmee hoop ik input te krijgen voor de doorontwikkeling van het thema, maar ook voor verdere vormgeving. In dit verband nodig ik alle bezitters van een exemplaar van de Elegie om niet te aarzelen om reacties, vragen, opmerkingen, suggesties naar me te sturen om bij te dragen aan dit project, waarvoor ik zeer erkentelijk zal zijn.

 

 

 


Deel dit: