Nieuw op The Turn Club (54)

   Nieuw project   
Adam Uriel

Common Threads

A
geplaatst op 27 juli 20, 19:42 uur

Een creatieve reis in de voetsporen van het ontstaan en de evolutie van het schrift.
Verschillende gemeenschappen in verscchillende landen, van Basra, Irak, tot Banff, Canada, borduren letters van hun eigen alfabet, en hun versie van de oorspronkelijke tekeningen die aan deze letters ten grondslag liggen.
Al deze borduursels worden samen een animatiefilm van 4 minuten.

 

Vooraankondiging activiteit
Jolanda Slurink

Youtopia café: reis mee naar de wereld in een ander

elke woensdag   |   9:30 - 10:30 uur   |   online bijeenkomst

Hoe zou een land eruit zien als jij de leider was? En als je alles, écht alles, voor het zeggen had? Dat is youtopia. Anabella Meijer, auteur en tekenaar van Eerste Hulp bij Klimaatverandering, tekent die wereld, live! Laat je meevoeren naar de wereld van een ander en kijk mee hoe Anabella een youtopia gesprek voert en tekent. Je kunt vragen stellen over het project en ontmoet anderen die interesse hebben om mee te doen. We maken er een interactief uurtje van!

Wil je zelf een youtopia laten teke...

Nieuwe wens
Sasha Tieman

Ont-moeten in het onderwijs

sinds 10 juli 20
Turnlab Praktisch Idealisme

Ik herinner me hoe ik als tiener op de middelbare school verlangde naar leren over wat op dat moment werkelijk voor mij van belang was. Ik schreef er een opstel over bij Nederlands. Daarin vertelde ik dat ik eigenlijk alleen maar wilde praten met leeftijdsgenoten. Dat we daarmee probeerden het leven te begrijpen, wij die de wereld aan het ontdekken waren. Ik ging alleen naar school voor de pauzes, en om samen met mijn vrienden te gaan spijbelen. We hingen rond op straat en schreven onze namen op...

Nieuwe wens
Jos Peters

Kunstenaar en bedrijfsleven

sinds 25 juni 20
Turnlab Praktisch Idealisme

Kunstenaars kunnen betekenisvol zijn voor het bedrijfsleven. Ik vind het interessant om dat te faciliteren door kunstenaars en ondernemers met elkaar in contact te brengen.

   Nieuw project   
Wendela Kloosterman

Het Huis

V
geplaatst op 23 juni 20, 21:24 uur

TURNLAB OP 17 SEPTEMBER OVER DE KINDER- EN JEUGDPSYCHIATRIE

Carlijn Welten en Niek Hayen, twee jonge psychiaters/ gezinstherapeuten willen de huidige aanpak, van de kinder- en jeugdpsychiatrie, die vooral gericht is op individuele diagnostiek, medicatie en behandeling, omturnen. Zij willen een centrum starten waarin jongeren met geestelijke gezondheid vraagstukken worden geholpen, samen met hun familie en andere betrokkenen. Zij noemen het: Het HuisGedurende de behandeling bouwt het kind/de jeug...

Update
Astrid Ritskes

Project-update bij Kunstenaar-in-bedrijfsresidence

geplaatst op 18 juni 2020, 18:01 uur, door Astrid Ritskes
Ik heb na de pitch en het lab nog informatie toegevoegd.
Update
Gon Hoefsloot

Project-update bij De Dialoog promoten

geplaatst op 18 juni 2020, 15:49 uur, door Gon Hoefsloot
Project volgens planning
Dit is mijn geschreven pitch, mocht om een of andere reden het filmpje niet lukken.


Ik ben Gon en ik ga de dialoog promoten, fietsend door Nederland, en de (contra)bas houdt mij gezelschap

Wie bèn jij?
Dat is een vraag die mij mijn hele leven al bezighoudt; wie is die ander.)

Nooit kan ik vanuit jouw ogen kijken, met jouw neus ruiken en met jouw handen voelen. En omgekeerd ben ik ook opgesloten in mezelf achter míjn vensters, letterlijk en figuurlijk kijkend door mijn ogen.
In feite zijn we een gro...
Nieuwe vacature / hulpvraag
Iris Eva

Muzikant/ componist gezocht

geplaatst op 17 juni 2020, 19:39 uur, door Jidwik

Schrijf jij graag muziek? En lijkt het je leuk het te schrijven voor een verhaal? Wij zoeken een muziekschrijver voor ons verhaal "Eva doet het anders".

Update
Gon Hoefsloot

Project-update bij De Dialoog promoten

geplaatst op 17 juni 2020, 17:24 uur, door Gon Hoefsloot
Project volgens planning

De afgelopen twee weken heb ik inspirerende gesprekken en feedback gehad van diverse turnclubleden in kleinere zoomgroepjes, waarvoor mijn dank.
Met veel pijn en moeite heb ik mijn Pitch gefilmd en dat bewijst eens en te meer dat ieder zijn vak heeft, haha. Let niet op het amateuristische niveau please, maar op de 'boodschap'. De pitch komt straks in de zoom meeting.

Ik ben door de feedback opnieuw gemotiveerd om mijn plan dan echt tot uitvoer te brengen, hoewel de 1,5 meter maatschappij wellic...

Update
Samira van der Loo

Project-update bij Poëziebundel over seksueel misbruik

geplaatst op 17 juni 2020, 16:34 uur, door Samira van der Loo

Pitch over mijn poëziebundel. Ik zoek mensen die mijn bundel willen proeflezen wanneer ik deze af is. Ik verwacht uiterlijk in september klaar te zijn. De tweede video die ik heb geupload was tijdens één van de voorrondes van het NK poetry slam, ik had met mijn voordracht de gedeelde eerste plaats gewonnen.

   Nieuw project   
Victorine Pasman

Vreugde- en Gelukclub

geplaatst op 15 juni 20, 18:23 uur

Met de Vreugde- en Gelukclub gaan we samen een verbintenis is en op zoek naar persoonlijke geluksmomenten. 

Waar worden ouderen gelukkig van? Wanneer voelen (voelden) ze zich vrij? Waar ligt hun kracht, hun passie? Samen onderzoeken we wat hen activeert.

Het kan iets zijn wat iemand zelf graag wil uitvoeren of (opnieuw) wil meemaken; een tripje naar een favoriete locatie waar hij/zij al jaren niet meer geweest is, een dansavondje met alleen maar jazzmuziek, een poezië-avond,  een extravagante fo...

   Nieuw project   
Irene van der Wolf

liefde is verbinding in religies

V
geplaatst op 14 juni 20, 19:28 uur

Liefde is verbinding  in ‘religies’   

In elke religie is de werkelijke boodschap liefde. Door de oppervlakte van de woorden en de taal heen is liefde in alles aanwezig. Liefde als drijvende kracht voor al wat leeft en als ware betekenis en vervulling van het leven.

hindoeïsme, boeddhisme, jodendom, islam, natuurreligie/animisme, adem, christendom,  religieus humanisme, voodoo, taoïsme, spiritualiteit, en welke je hier voor jou nog aan toe wilt voegen.

Project: tentoonstelling van werken die gem...

   Nieuw project   
Julia ter Veld

Taalvorming

A
geplaatst op 14 juni 20, 19:23 uur

Op dit moment onderzoek ik aan de toneelschool in Lyon welke culturele verschillen tussen Frankrijk en Nederland paralel lopen met de taalverschillen tussen Nederlands en Frans.

   Nieuw project   
Karin Elema

tiny fruitboomhuis

V
geplaatst op 11 juni 20, 15:45 uur

Als kunstenaar, architect en deeltijd-levensgenieter probeer ik liefde voor natuur en schoonheid uit te vergroten. Mijn ideaal is te zorgen dat geven en delen, op veel kleinere voet leven, het nieuwe normaal wordt door het zó aantrekkelijk te maken dat je ernaar gaat verlángen. 

Stel je voor dat er dorpen en steden zouden zijn die niet in beslag nemen, maar géven: verbinding met andere mensen en natuur, energie, schoon water, voedsel, biodiversiteit, en vooral ook plezier en kleine genietingen…

...
   Nieuw project   
Wilma van der Bruggen

2030: Een Transparantere Samenleving

V
geplaatst op 11 juni 20, 14:40 uur

We hebben een jungle gecreëerd met onnavolgbare systemen en strategieën. Een echte jungle is hard, maar duidelijk. De menselijke jungle is hard en onduidelijk. Ten koste van de planeet met alles erop, eraan en eromheen. En mens-onwaardig. Dat kan anders en ik wil daar een bijdrage aan leveren.

   Nieuw project   
Roel Venema

I-Noo

A
geplaatst op 10 juni 20, 16:19 uur

duurzame modulaire woningen

   Nieuw project   
Iris Eva

WoonBoomHut / LevendWoonLaboratorium

A
geplaatst op 10 juni 20, 14:41 uur

Ik droom van een kunstprojekt om te inspirereren tot eco-positief wonen. Mijn droom is dat we allemaal duurzaam leven. Een plek hebben om te wonen, je veilig terug te trekken uit de waan van de dag is daarbij een basisvoorwaarde, een plek om tot rust te komen. In Overijssel langs de IJssel is een tiny stukje bouwgrond van 100 m2 beschikbaar die zich graag laat gebruiken.

Creëer jij mee aan deze duurzame droom? Heb jij zin, tijd, geld of middelen ter beschikking mee te doen? Meer dan welkom!

Nieuwe aangeboden dienst
Marie-Louise van Schinkel

workshop portret boetseren

geplaatst op 10 juni 20, 13:11 uur, door Marie-Louise van Schinkel

De 1 - daagse workshop Portret boetseren, is voor iedereen geschikt en een aanrader. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom.

Op deze dag kan je je helemaal en alleen maar bezig houden met klei en vormgeving. Een portret maken in klei naar voorbeeld van een gipsmodel is een hele uitdaging in 1 dag. Uit de ervaringen van deelnemers is gebleken dat het een heerlijke oefening is om je vaardigheden op te frissen, uit te bouwen, of ter eerste kennismaking. 

Er is genoeg tijd en ruimte om in je ei...

Nieuwe wens
Sophie De Rijk

Een 'kontje' kunst

sinds 9 juni 20
Turnlab Praktisch Idealisme

De kracht van de Aarde ontroert me.

Twee maanden niet vliegen of in de file staan

en de betoverende lucht, het magische licht en stilte die daardoor zijn ontstaan

doen ons belanden in andere dimensie

waar tijd lijkt neer te strijken.

 

Het is alsof we op een hemels strafbankje zitten

‘Zo, en nu stilzitten en overdenk je zonden maar eens’

Lijkt de Aarde te zeggen.

En daarbij laat ze wel even fijntjes zien hoe mooi en machtig ze is.

En hoe we haar buigzaamheid op de proef hebben gesteld.

 

Ga daar...

Nieuwe aangeboden dienst
Julia ter Veld

Taalvorming

geplaatst op 9 juni 20, 21:46 uur, door Julia ter Veld

Op dit moment onderzoek ik aan de toneelschool in Lyon welke culturele verschillen tussen Frankrijk en Nederland paralel lopen met de taalverschillen tussen Nederlands en Frans.

   Nieuw project   
Astrid Ritskes

Kunstenaar-in-bedrijfsresidence

A
geplaatst op 9 juni 20, 13:20 uur

Hoe mooi is het om binnen bedrijven, organisaties, scholen kunstenaars een vaste rol te geven voor een tijd van ca. 3 tot 6 maanden? Dit is niet tijdelijk maar structureel. Ze komen, net als andere mederwerkers op de loonlijst. En ze gaan dan weer verder naar het volgende bedrijf of er komt een andere kunstenaar. Vooraf is er een gesprek over de werkzaamheden. Er zijn afspraken gemaakt tussen beide partijen. De kunstenaar krijgt zoveel mogelijk vrijheid om met iedereen in de organisatie te sprek...

1 project-update

Astrid Ritskes


Ik heb na de pitch en het lab nog informatie toegevoegd.
18-jun-2020 18:01
Meer nieuws