Nieuw op The Turn Club

   Nieuw project   
Annita Van Betuw

BoekDelen - Een troostrijk do-it-yourself-and-togetherboek in tijden van rouw en verlies

V
Geplaatst op 28 oktober 20, 13:33 uur

Wat als je wereld stil komt te staan als je een ingrijpend verlies meemaakt? Hoe kom je weer in beweging, welke stappen zet je? Er bestaat geen handleiding voor rouw. Wel handrèikingen. Je verhaal doen is daarin een belangrijke. Dan wel door het op te schrijven, dan wel door het met anderen te delen. Maar het lastige is, is dat de ander het vaak moeilijk vindt die eerste stap naar jou te zetten. Niet weten wat te zeggen, niet weten wanneer je weer toe bent aan contact. BoekDelen biedt uitkomst. ...

Vooraankondiging activiteit

ONLINE vanuit Grote Zaal paradiso: boekpresentatie & debat | het is aan ons

zondag 1 november 2020   |   15:00 - 16:30 uur   |   Online

Link livestream

Let op:
-in februari komt er een groot live-event. Als jij ticket voor 20 okt j.l. gekocht hebt blijven die geldig. We houden jullie op de hoogte over een nieuwe datum.

-nu komt er dus een event dat je vanuit huis kunt kijken!

Merlijn Twaalfhoven in gesprek met Klaas van Egmond, Carolien Gehrels, Adelheid Roosen en Farid Tabarki.
Gespreksleider: Marcella van der Kruk

De klimaatcatastrofe is zo groot en ongrijpbaar dat conventionele maatregelen tekort lijken te schieten. We moeten we...

   Nieuw project   
Nelleke Schreuders

Bosschool Driebergen

K
V
Geplaatst op 27 oktober 20, 15:26 uur

Bosschool Driebergen is een school die de verbinding en liefde voor de natuur bij kinderen in stand wil houden. Pas als je ergens van houdt, kan je er ook voor zorgen. Veel volwassenen zijn het gevoel kwijt geraakt dat zij onderdeel zijn van de natuur. Steeds meer zijn we bezig onze kennis te vergroten om zo zichtbaar te maken hoe onze wereld er voor staat. Ja dat is nodig, zeker voor 'grote mensen'. Echter laten we niet vergeten dat een noodzaak voelen iets heel anders is dan de noodzaak weten....

Nieuwe aangeboden dienst
Merlijn Twaalfhoven

Gesprek over vluchtelingenproblematiek

geplaatst op 23 oktober 20, 18:19 uur, door Merlijn Twaalfhoven

Onderzoek: Frontex betrokken bij illegaal terugsturen asielzoekers op zee

Frontex
 
Onze defensie-tech industrie, voorheen aan het werk met het doel om het Westen te verdedigen tegen die immense wereldmacht, de Sovjet Unie, is nu in de weer met de meest machtelozen, de migranten.⁠1 Is dat niet een opvallende verschuiving? Zijn werkzoekenden uit Eritrea even bedreigend als de atoombommen van Brezhnev? Migranten werken vaak in keukens, wasserijen en fabrieken, dat is toch veel voordeliger voor ons da...

   Nieuw project   
laura mentink

onze bizarre productieketens

J
V
Geplaatst op 23 oktober 20, 09:53 uur

wat komt er allemaal kijken bij de dingen die we kopen? welke weg hebben de dingen waarmee we ons omringen, die we eten, of gebruiken, of weggooien, afgelegd?

ik wil een poging doen deze bizarre productieketens in beeld te brengen. geen oordeel, geen cijfers, enkel: hoe werkt het en wat en wie komen erbij kijken? hoe complex zit ons systeem in elkaar?

Update
Iris Jousma

Project-update bij Stil de tijd, na de diagnose dementie

geplaatst op 25 september 2020, 09:53 uur, door Iris Jousma
Project volgens planning

Het project zit inmiddels in de uitvoerende fase van de Pilot. De pilot is een uitvoering van het project in het klein met een nog experimenteel karakter waarin ik verschillende methodieken en aanpakken voor het beeldend dialoog onderzoek en samen met mijn deelnemers ontwikkel.

Ik werk samen met drie families die te maken hebben met dementie: 

een familie die dit jaar afscheid heeft moeten nemen van hun geliefde met dementie, een familie met een schoonmoeder met dementie in een verzorgingshuis m...

Nieuwe vacature / hulpvraag
Barry Sprenger de Rover

Iemand met passie en kennis van planten, en groente verbouwen.

geplaatst op 23 september 2020, 17:05 uur, door Barry Sprenger de Rover

Ik ben op zoek naar iemand die ons advies kan geven hoe je een planten tafel moet/ kunt inrichten. Welke grond. Hoeveel water, wat groeit goed en wat niet etc.

we gaan zelf een aantal 'groen' tafels maken voor eigengebruik en en plaatselijke bejaarden centra.

locatie is borgercompanie 47. (Noord nederland)

alvast bedankt voor de moeite.

Nieuwe vacature / hulpvraag
Hilke Bressers

Ervaren fondsenwerver gezocht!

geplaatst op 16 september 2020, 13:53 uur, door Hilke Bressers

Welke succesvolle fondsenwerver ondersteunt ons team in het aantrekken van subsidies en andere geldstromen voor onze muziekvoorstelling ‘Carnaval der Bedreigde Dieren’? Zie projectomschrijving voor meer informatie.

We werken met een 'no cure no pay' constructie, oftewel positiever geformuleerd: van de subsidies/geldstromen die je weet binnen te halen, krijg je een percentage uitbetaald.

Interesse? We horen graag van je via een e-mail aan carnavalderbedreigdedieren@gmail.com! Fijn als je een CV m...

Update
Astrid Ritskes

Project-update bij Kunstenaar-in-bedrijfsresidence

geplaatst op 15 september 2020, 21:26 uur, door Astrid Ritskes

In Trouw van 11 september 2020 is een opinieartikel geplaatst. Het schetst een beeld wat een kunstenaar zou kunnen betekenen wanneer deze in een winkelomgeving een plek als bedrijfsartist-in-residence zou innemen.

https://www.trouw.nl/opinie/maak-duurzame-aankopen-makkelijker-ook-zonder-bril~ba4e74a0/

 

   Nieuw project   
Hilke Bressers

Carnaval der Bedreigde Dieren

J
V
Geplaatst op 9 september 20, 15:55 uur

Met Carnaval der Bedreigde Dieren geven we een podium aan diersoorten die op dit moment ernstig bedreigd zijn, maar nog niet uitgestorven. Er is nog hoop, zou je kunnen zeggen. Geïnspireerd door Le Carnaval des Animaux van Camille Saint-Saëns schrijven we korte composities, die we middels een muziekvoorstelling op uiteenlopende plekken ten gehore gaan brengen - we willen spelen op locatie in verschillende Nederlandse natuurgebieden, optreden in de meer reguliere concertzalen en touren langs fest...

Update
Astrid Ritskes

Project-update bij Kunstenaar-in-bedrijfsresidence

geplaatst op 7 september 2020, 10:35 uur, door Astrid Ritskes

In winkels effect sorteren: Bedrijfsartist-in-residence

Ik wil een nieuwe sorteeringang introduceren. Producten in winkels zouden duidelijk geafficheerd kunnen worden opgedeeld naar mate van duurzaamheid. Producten met de minste aanslag op mens en milieu liggen bij elkaar, producten die een fikse aanslag leveren liggen op een andere plek. Mijn idee is simpel, al snap ik best dat de uitwerking om uitvoerig onderzoek vraagt.

Lees hier meer:

https://www.mevrouw-r.nl/blog/in-winkels-effect-sorteren-...

Gratis aangeboden
elmo vermijs

Windmolenwieken in de aanbieding

geplaatst op 28 augustus 20, 12:25 uur, door Studio Elmo Vermijs
aanbieder Studio Elmo Vermijs
Gratis aangeboden

Windmolenwieken in de aanbieding!

Ik ben op zoek naar een partij die 2 windmolen wieken zou willen overnemen.

Achtergrond: voor een project ben ik op zoek gegaan naar een windmolenwiek en vond een partij die er drie ter beschikking heeft waar ze allen tegelijkertijd vanaf willen. Omdat ik (een deel) van een wiek zal gebruiken zoek ik naar een partij voor de andere wieken.

Heb je interesse, of ken je iemand, laat het zo snel mogelijk weten.

Specificaties:

- 150cm diameter

- 32 meter lang

- geen o...

   Nieuw project   
Merlijn Twaalfhoven

Kwartiermakers TurnLab

V
Geplaatst op 5 augustus 20, 16:48 uur

Vanaf september gaat The Turn Club ook lokaal van start.
Na drie jaar hoofdzakelijk vanuit Amsterdam te hebben gewerkt, bieden we nu een heldere vorm voor een lokale Turn Club waarin we maandelijks samenkomen om plannen te delen, te leren van ervaringen en projecten, contacten te leggen en samen te eten.
In deze video-boodschap legt Merlijn uit wat het plan daartoe is.
Vanaf eind augustus organiseren we een aantal meetings waarin we je alle houvast bieden om een goede lokale club te vormen die fijn...

   Nieuw project   
Adam Uriel

Common Threads

A
Geplaatst op 27 juli 20, 19:42 uur

Een creatieve reis in de voetsporen van het ontstaan en de evolutie van het schrift.
Verschillende gemeenschappen in verscchillende landen, van Basra, Irak, tot Banff, Canada, borduren letters van hun eigen alfabet, en hun versie van de oorspronkelijke tekeningen die aan deze letters ten grondslag liggen.
Al deze borduursels worden samen een animatiefilm van 4 minuten.

 

Vooraankondiging activiteit
Anabella Meijer

Youtopia café: reis mee naar de wereld in een ander

elke woensdag   |   9:30 - 10:30 uur   |   online bijeenkomst

************* UPDATE *************

9 en 16 september zijn de laatste sessies Youtopia op woensdagochtend. Daarna gaan we overschakelen naar een maandelijks online café met iets uitgebreider programma en een prikkelende gast. Inschrijven voor het tekenen van je youtopia kan dus tijdelijk niet meer. Meer info volgt!

***********************************

Hoe zou een land eruit zien als jij de leider was? En als je alles, écht alles, voor het zeggen had? Dat is youtopia. Anabella Meijer, auteur en teke...

Nieuwe wens
Sasha Tieman

Ont-moeten in het onderwijs

sinds 10 juli 20
Turnlab Praktisch Idealisme

Ik herinner me hoe ik als tiener op de middelbare school verlangde naar leren over wat op dat moment werkelijk voor mij van belang was. Ik schreef er een opstel over bij Nederlands. Daarin vertelde ik dat ik eigenlijk alleen maar wilde praten met leeftijdsgenoten. Dat we daarmee probeerden het leven te begrijpen, wij die de wereld aan het ontdekken waren. Ik ging alleen naar school voor de pauzes, en om samen met mijn vrienden te gaan spijbelen. We hingen rond op straat en schreven onze namen op...

Nieuwe wens
Jos Peters

Kunstenaar en bedrijfsleven

sinds 25 juni 20
Turnlab Praktisch Idealisme

Kunstenaars kunnen betekenisvol zijn voor het bedrijfsleven. Ik vind het interessant om dat te faciliteren door kunstenaars en ondernemers met elkaar in contact te brengen.

   Nieuw project   
Wendela Kloosterman

Het Huis

V
Geplaatst op 23 juni 20, 21:24 uur

TURNLAB OP 17 SEPTEMBER OVER DE KINDER- EN JEUGDPSYCHIATRIE

Carlijn Welten en Niek Hayen, twee jonge psychiaters/systeemtherapeuten willen de huidige aanpak, van de kinder- en jeugdpsychiatrie, die vooral gericht is op individuele diagnostiek, medicatie en behandeling, omturnen. Zij willen een centrum starten waarin jongeren met geestelijke gezondheid vraagstukken worden geholpen, samen met hun familie en andere betrokkenen. Zij noemen het: Het Huis. Gedurende de behandeling bouwt het kind/de je...

Update
Astrid Ritskes

Project-update bij Kunstenaar-in-bedrijfsresidence

geplaatst op 18 juni 2020, 18:01 uur, door Astrid Ritskes
Ik heb na de pitch en het lab nog informatie toegevoegd.
Update
Gon Hoefsloot

Project-update bij De Dialoog promoten

geplaatst op 18 juni 2020, 15:49 uur, door Gon Hoefsloot
Project volgens planning
Dit is mijn geschreven pitch, mocht om een of andere reden het filmpje niet lukken.


Ik ben Gon en ik ga de dialoog promoten, fietsend door Nederland, en de (contra)bas houdt mij gezelschap

Wie bèn jij?
Dat is een vraag die mij mijn hele leven al bezighoudt; wie is die ander.)

Nooit kan ik vanuit jouw ogen kijken, met jouw neus ruiken en met jouw handen voelen. En omgekeerd ben ik ook opgesloten in mezelf achter míjn vensters, letterlijk en figuurlijk kijkend door mijn ogen.
In feite zijn we een gro...
Nieuwe vacature / hulpvraag
Iris Eva

Muzikant/ componist gezocht

geplaatst op 17 juni 2020, 19:39 uur, door Jidwik

Schrijf jij graag muziek? En lijkt het je leuk het te schrijven voor een verhaal? Wij zoeken een muziekschrijver voor ons verhaal "Eva doet het anders".

Meer nieuws