Nieuw op The Turn Club

   Nieuw project   
machteld teekens

de schorpioen en de kikker

A
Geplaatst op 12 januari 21, 22:33 uur

Dit bekende verhaal met de fatale afloop (de schorpioen en de kikker gaan beiden ten onder)heb ik herschreven, en een goede afloop gecreëerd.

Of liever een open einde. Ook heb ik er een queeste van gemaakt: de schorpioen als hoofdkarakter leert wat vriendschap is, maar kiest toch voor alleen verder gaan na zijn leerzame weg. ook ontmoet hij de adalaar en komt in contact met het element waar hij het meest naar verlangt en wat hem vreemd is: water. Hij leert wat overlvoed is en dat je niet altijd ...

   Nieuw project   
Henk van der Veen

Transitie Hub Netwerk Nederland

A
Geplaatst op 8 januari 21, 14:37 uur

Iedereen bewust actief in verbinding stellen met onze levende omgeving, dat is het doel.
Kleinschalig, op buurt en straat niveau of in hun eigen huishouden zijn velen al met de grote verandering bezig.

Lokale samenwerkingen ontstaan overal. 

Hoe verbind je die mensen en initiatieven in een duurzame structuur? 

Met aardwetenschapper Lisa Ceelen, waarmee ik in 2015 de klimaat top in Parijs bezocht, werkten we een visie uit, in eerste opzet voor een braakliggend voormalig legerterrein terrein in Zeis...

Update
Merlijn Twaalfhoven

Project-update bij Turnlab In Our Nature 2020

Geplaatst op 16 december 2020, 11:50 uur , door Merlijn Twaalfhoven

Hier is een opname van de mooie afsluiting die we hadden met bijdragen en inzichten van o.a. Henry Mentink, Sjoerd Wagenaar, Hermelinde van Xanten en Elmo Vermijs.

 

 

 

Update
Victorine Pasman

Project-update bij Mantel Bezorger

Geplaatst op 14 december 2020, 10:33 uur , door Victorine Pasman
Project achter op planning

In de loop van het traject Stil de Tijd is mijn plan veranderd en het resultaat tot nu toe vind je in de bijlage:


Mantel Bezorger
Dromen Maken Spelen

Een pilot uitvoeren is de volgende stap. Uit de presenatie van onze Stil de Tijd projecten zijn een aantal interessante contacten gekomen, met hen zoek ik naar mogelijkheden.

 

 

 

Update
laura mentink

Project-update bij bizarre productieketens of 'de dingen die ons omringen'

Geplaatst op 11 december 2020, 13:54 uur , door laura mentink
Project volgens planning

project begint zich te vertakken. allereerst wordt het een boekje 'de dingen die ons omringen' 

een prentenboek - over tien dingen* uit het leven van mijn achtjarige Ghanese buurjongetje Manuel. twintig prikkelende tekeningen laten zien welke weg die dingen hebben afgelegd om bij Manuel te komen en hoe het netwerk waar ze deel van uitmaken eruitziet. nadat het boek (kort) behandeld is in de klas, gaat het mee naar huis, als voorleesboek. op die manier maken zowel ouders als kinderen kennis met d...

   Nieuw project   
Ester Heiman

Lapje Grond

A
Geplaatst op 3 december 20, 13:06 uur

Wat gebeurt er als je een tijd lang al je aandacht richt op een willekeurig lapje grond van 1m2?  En vanuit nieuwsgierigheid kennis maakt met dit stukje grond onder je voeten? 

Vaak staan we pas stil bij de grond onder onze voeten als we het ergens voor nodig hebben, als er iets in de weg staat, of als we er iets heel mooi of bijzonder aan vinden. Maar wat gebeurt er als je eens een tijdlang stilstaat bij een willekeurig, in het eerste opzicht onbenullig, lapje grond en daar intensief kennis me...

Nieuwe wens
Dorchess de Koning

Verbinkelen - verbinding en winkelen

sinds 26 november 20
Turnlab Praktisch Idealisme

In leegstaande winkelpanden in Rotterdam veel planten, mooie ontmoetingen, cross-over happenings en workshops aanbieden. Daarbij ter plekke een 'makelpunt' oprichten tussen (hulp)vragen/knelpunten van organisaties en oplossingen met/door kunstenaars.

   Nieuw project   
Kees Peters

Klank en Stilte

A
Geplaatst op 26 november 20, 16:22 uur

In zachte stilte je zintuigen, getuigen van zin, aanraken. Met bizondere instrumenten als klankschalen, hand-trom. De kunst van improviseren op de aanwezigheid van de ander. Dit kan tijdens een mindful coaching, een ont-moeting in de zorg, en ook met leerlingen.

Nieuwe aangeboden dienst
Henk van der Veen

Creatief klankbord voor buurt verbeter projecten

geplaatst op 26 november 20, 15:36 uur, door Henk van der Veen

Ik kan je van verbindend advies voorzien en beloof terugkoppeling.
Heb je de dadendrang maar mis je het gouden idee?
Misschien heb ik dat wel voor je. 
Loop je vast in een proces of samenwerking? 
Misschien kan ik je helpen de impasse te doorbreken!

   Nieuw project   
Bianca van Overmeeren

Haiku's over schoonheid van alledaagse ervaringen tijdens corona

A
Geplaatst op 16 november 20, 10:56 uur

Nooit eerder heeft er zo’n groot gedragsexperiment plaatsgevonden waarin wij massaal niet meer mochten reizen, vliegen, werken op kantoor, uiteten en feesten. Wij waren zo gewend aan een leven van altijd maar meer. Een leven van minder was daarom even wennen. Alles vertraagde, werd stil en rustig. Het viel mij op dat het mij en mensen om mij heen ook goed deed. We reflecteerden op de vraag wat nou echt belangrijk is in het leven. We maakten meer verbinding met onszelf en anderen. We ervaarden da...

Nieuwe aangeboden dienst
Rob Tjalling Bakker

Rondje met Rob

geplaatst op 12 november 20, 11:33 uur, door Rob Tjalling Bakker
Activiteit/evenement , Wandelen

Zo lang de Corona duurt loop ik iedere dag een rondje in het Vondelpark en mijn voornemen is om dat iedere dag met een ander te doen. Loop je een keer mee?
 
We mogen nog met twee, we hebben wat beweging en frisse lucht nodig, en er is genoeg om over te praten.
Ik ben benieuwd hoe het met je gaat in tijden van Corona en lock down: wat is nú belangrijk, hoe (over)leef je en waar kijk je naar uit?
Het is een vrije gedachtewisseling en hopelijk levert het een mooie staalkaart op van wat ons helpt in de...

Update
Nelleke Schreuders

Project-update bij Bosschool Driebergen

Geplaatst op 7 november 2020, 12:12 uur , door Nelleke Schreuders

Waar Bosschool Driebergen eerst een fysieke school zou worden kwam ik in ons TurnLab In our Nature steeds dichter bij mijn eigen natuur en veranderde de opzet van de Bosschool.

Bosschool Driebergen gaat geen fysieke school worden, maar een organisatie die verbinding met onze natuur wil bevorderen en in stand wil houden. Door onze omgeving zintuiglijk waar te nemen en te voelen waar we staan.

Update
Merlijn Twaalfhoven

Project-update bij Turnlab Stil de Tijd 2020

Geplaatst op 5 november 2020, 16:55 uur , door Merlijn Twaalfhoven

DINSDAG 10 NOV
presentatie!

Lees hier meer

 

Update
Iris Jousma

Project-update bij Stil de tijd, na de diagnose dementie

Geplaatst op 5 november 2020, 12:42 uur , door Iris Jousma
Project volgens planning

Inmiddels lopen we naar het einde van de pilot fase toe van mijn project voor het traject 'Stil de Tijd'. De pilot is bijna afgerond.

Uiteindelijk zullen er twee uitwisselingen worden volbracht met families met een familielid met dementie, en een betrokken zorgprofessional. Het project heeft groot en deels op locatie plaatsgevonden, in het woonhuis voor mensen met dementie 'Wonen bij September in Velp'. In de uitwsselingen heeft het 'beeldend dialoog' vorm gekregen.

Tijdens de pilot heb ik de ru...

   Nieuw project   
Merlijn Twaalfhoven

Boek is uitgekomen! Het is aan ons - waarom we een kunstenaarsmindset nodig hebben om de wereld te redden

A
Geplaatst op 5 november 20, 11:00 uur

Dit is het turn-boek!
Merlijn Twaalfhoven beschrijft hoe The Turn Club ontstond. Via tal van muziek- en theaterprojecten in conflictgebieden, uitdagende wijken en vluchtelingenkampen ontstond een duidelijk besef dat creatieve en artistieke mensen een belangrijke taak hebben in de wereld van nu. Niet alleen door de projecten die zijn doen, maar ook doordat zij anderen verleiden om hun kunstenaarsmindset te activeren! 

   Nieuw project   
petra van Aken

Duetpret ( werktitel ) Stil de tijd project

Geplaatst op 4 november 20, 09:12 uur

 

Voor het Turnlab Stil de tijd ontwikkel ik samen met 2 zorg professionals een Corona proof bewegingsduet.

Voor mensen met dementie en hun (mantel)verzorger. Speelse oefeningen om met elkaar via beweging in contact te blijven. In het dementie proces verandert de relatie hoe ga je mee met die veranderingen? Hoe kom je los van je vertrouwde patronen en blijf je open voor de nieuwe ontwikkelingen? In dit duet gaat het om fysieke bewegingsvrijheid maar ook mentale bewegingsvrijheid en plezier te he...

   Nieuw project   
Annita Van Betuw

BoekDelen - Een troostrijk do-it-yourself-and-togetherboek in tijden van rouw en verlies

V
Geplaatst op 28 oktober 20, 13:33 uur

Wat als je wereld stil komt te staan als je een ingrijpend verlies meemaakt? Hoe kom je weer in beweging, welke stappen zet je? Er bestaat geen handleiding voor rouw. Wel handrèikingen. Je verhaal doen is daarin een belangrijke. Dan wel door het op te schrijven, dan wel door het met anderen te delen. Maar het lastige is, is dat de ander het vaak moeilijk vindt die eerste stap naar jou te zetten. Niet weten wat te zeggen, niet weten wanneer je weer toe bent aan contact. BoekDelen biedt uitkomst. ...

   Nieuw project   
Nelleke Schreuders

Bosschool Driebergen

K
V
Geplaatst op 27 oktober 20, 15:26 uur

Bosschool Driebergen is een organisatie die de verbinding en liefde voor de natuur bij kinderen in stand wil houden en volwassenen wil ondersteunen deze verbinding terug te vinden. Pas als je ergens van houdt, kan je er ook voor zorgen. Veel volwassenen zijn het gevoel kwijt geraakt dat zij onderdeel zijn van de natuur. Steeds meer zijn we bezig onze kennis te vergroten om zo zichtbaar te maken hoe onze wereld er voor staat. Ja dat is nodig, zeker voor 'grote mensen'. Echter laten we niet verget...

1 project-update

Nelleke Schreuders

7-nov-2020 12:12

Waar Bosschool Driebergen eerst een fysieke school zou worden kwam ik in ons TurnLab In our Nature steeds dichter bij mijn eigen natuur en veranderde de opzet van de Bosschool.

Bosschool Driebergen gaat geen fysieke school worden, maar een organisatie die verbinding met onze natuur wil bevorderen en...

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina
Nieuwe aangeboden dienst
Merlijn Twaalfhoven

Gesprek over vluchtelingenproblematiek

geplaatst op 23 oktober 20, 18:19 uur, door Merlijn Twaalfhoven

Onderzoek: Frontex betrokken bij illegaal terugsturen asielzoekers op zee

Frontex
 
Onze defensie-tech industrie, voorheen aan het werk met het doel om het Westen te verdedigen tegen die immense wereldmacht, de Sovjet Unie, is nu in de weer met de meest machtelozen, de migranten.⁠1 Is dat niet een opvallende verschuiving? Zijn werkzoekenden uit Eritrea even bedreigend als de atoombommen van Brezhnev? Migranten werken vaak in keukens, wasserijen en fabrieken, dat is toch veel voordeliger voor ons da...

   Nieuw project   
laura mentink

bizarre productieketens of 'de dingen die ons omringen'

A
Geplaatst op 23 oktober 20, 09:53 uur

wat komt er allemaal kijken bij de dingen die we kopen? welke weg hebben de dingen waarmee we ons omringen, die we eten, of gebruiken, of weggooien, afgelegd?

ik wil een poging doen deze bizarre productieketens in beeld te brengen. geen oordeel, geen cijfers, enkel: hoe werkt het en wat en wie komen erbij kijken? hoe complex zit ons systeem in elkaar?

1 project-update

laura mentink

11-dec-2020 13:54
Project volgens planning

project begint zich te vertakken. allereerst wordt het een boekje 'de dingen die ons omringen' 

een prentenboek - over tien dingen* uit het leven van mijn achtjarige Ghanese buurjongetje Manuel. twintig prikkelende tekeningen laten zien welke weg die dingen hebben afgelegd om bij Manuel te komen en ...

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina
Update
Iris Jousma

Project-update bij Stil de tijd, na de diagnose dementie

Geplaatst op 25 september 2020, 09:53 uur , door Iris Jousma
Project volgens planning

Het project zit inmiddels in de uitvoerende fase van de Pilot. De pilot is een uitvoering van het project in het klein met een nog experimenteel karakter waarin ik verschillende methodieken en aanpakken voor het beeldend dialoog onderzoek en samen met mijn deelnemers ontwikkel.

Ik werk samen met drie families die te maken hebben met dementie: 

een familie die dit jaar afscheid heeft moeten nemen van hun geliefde met dementie, een familie met een schoonmoeder met dementie in een verzorgingshuis m...

Meer nieuws