organisatie

Levenskunst coaching

Onderneming

Als coach begeleid ik mensen om hun mooiste leven te leven. Levenskunst Coaching gaat over ontdekken wie je bent, waar je gelukkig van wordt en op basis daarvan keuzes maken. In coachingssessies help ik mensen om de antwoorden op deze vragen zelf te vinden. Vanuit dat zelfinzicht is de volgende stap om te maken vaak heel logisch en natuurlijk.


Levenkunst is een term die bedacht is door de filosoof Michel Foucault. Hij zij: "Waarom zou niet ieder van zijn leven een kunstwerk maken? Waarom is die lamp, dit huis wel een kunstwerk en mijn leven niet?" In mijn coachingsessies nodig ik mensen uit om precies dat te doen: van het leven een kunstwerk te maken. Dit houdt in dat je naar jezelf kijkt met aandacht, en je eigen creativiteit als bron gebruikt om jouw mooiste leven te (her)creëren. Als je de metafoor van een beeldhouwer gebruikt, ga ik ervan uit dat het kunstwerk al aanwezig is in de steen. Je hoeft jezelf alleen maar te bevrijden van overbodige ballast die het kunstwerk wat jij bent verhult. En oefening baart kunst. Het kan hard werken zijn om te worden wie jij ten diepste al bent. Daarom is coaching ook belangrijk, tijdens coachingsessies motiveer ik mensen om keuzes te maken in lijn van wie ze zijn. Dit doe ik door vragen stellen waardoor je helderheid krijgt en inspiratie om jouw unieke bijdrage in de wereld te brengen.


Ik begeleid graag mensen die vast zitten in oude systemen en daarin de veilige keuzes maken. Financiele zekerheid is erg belangrijk natuurlijk, maar vitaliteit en een bezield leven is dat ook. Hoe kan je meer jouw eigen kwaliteiten tot recht laten komen en leven vanuit intrinsieke motivatie? Dit gaat niet van de één op de andere dag. In mijn coaching begeleid ik graag mensen om de eerste stappen hierin te zetten.


Ik ben er graag voor de kunstenaars, de idealisten, de wereldveranderaars, maar ook voor degene die hun eigen waarden nog aan het ontdekken zijn. Ik werk ook graag samen, neem gerust contact op.

Deel dit: