organisatie

Lokale Turn Club Friesland

Non-profit, Netwerkorganisatie, Vereniging / club


Praktisch heldendom
 


The Turn Club is een groeiende groep kunstenaars, creatieve ondernemers, verbinders en veranderaars in Nederland. Samen bundelen zij hun krachten om met een kunstenaarsmindset maatschappelijke problemen op te lossen en te bewegen voor een betere wereld. 


Er zijn nu ook lokale Turn Clubs en afgelopen jaar is er een Friese Turn Club opgericht. Na twee bijeenkomsten zijn dit onze uitgangspunten: 


Lokale Turn Club Friesland is een plek waar je je kunstenaarsmindset kunt scherpen aan anderen. 


Een plek waar je kan voelen hoe je je als maker niet in de mainstream hoeft laten meevoeren. En je de kracht van (samen) denken, maken en bewegen in deze rurale en veranderende omgeving kunt vasthouden. 


Wij willen een duurzame beweging maken, een andere manier om naar de wereld te kijken. Een ritme zoeken om samen te bewegen. Een levende taal creëren en daarmee die beweging vertalen naar praktisch handelen. 


Dus, ben jij een maker die met een kritische blik durft te kijken? Wil jij de kunst beheersen om vanuit jouw kunstenaarsmindset een slag te slaan naar een kunstheldendaad? Kom je dan scherpen bij de Lokale Turn Club Friesland. Wij nodigen actief jonge makers en kunstenaars uit om zich te verbinden! 


Dit doen we door te turnen rond een vraag of een werkvorm. We delen inspirerende verhalen, wisselen creatieve werkvormen uit en experimenteren. Ook nodigen we inspirerende Turnado’s uit, zodat wij onze kunstenaarsmindset ook praktisch kunnen inzetten en onze stippen op de horizon in werkbare beelden kunnen omzetten.


Een kennis-maakplaats voor wereldverbeteraars! Kom je met ons Turnen?
Geef je op via turnclubfriesland@gmail.com


Wanneer?
De Lokale Turn Club Friesland organiseert dit seizoen zes bijeenkomsten. Afwisselend op de dinsdagavond of vrijdagmiddag aansluitend met een TURN-borrel. 


Waar?
De bijeenkomsten zijn in de Maakplaats Achterland in de Molkfabryk in Burgum.


De organisatie van de Lokale Turn Club Friesland is in handen van Mireille Muller en Anne Graswinckel

Deel dit: