Organisatie

Economy Transformers

Non-profit, Netwerkorganisatie, Onderwijsinstellling

Als Economy Transformers streven we naar wat we noemen een vrij-gelijk-samenleving. Enerzijds dragen wij bij aan een cultuur waarin de individuele mens zich in vrijheid kan ontplooien tot wie hij of zij wil zijn (vrij), anderzijds werken we aan een economie waarin in onderling overleg capaciteiten op behoeften worden afgestemd (samen). Ertussenin regelen we onze betrekkingen op basis van gelijkheid (gelijk).


De vrij-gelijk-samenleving is niet een kant en klare samenlevingsvorm die van buitenaf geïmplementeerd kan worden, maar een levendig sociaal organisme dat al doende van binnenuit ontstaat tussen mensen die gezamenlijk een menswaardige samenleving en economie willen en bereidt zijn de daarvoor benodigde vaardigheden te ontwikkelen.


Iedereen die bereidt is te reflecteren op het eigen denken en handelen, die het verlangen heeft naar een menswaardige samenleving en die samen met anderen de voorwaarden wil creëren om alles te vragen, te onderzoeken en te doen wat nodig is om zo’n samenleving te creëren, brengt de vrij-gelijk-samenleving dichterbij.

Thema
Nieuwe economie / nieuwe samenleving
Illustration
 
Deel dit: