Persoon

Nelleke Schreuders

Verbinder, Docent, Verwonderaar
Wie is Nelleke?

Ik ben Nelleke Schreuders, 39 jaar oud.


Met mijn man en onze drie kinderen woon ik in een fijn huis op de Utrechtse Heuvelrug. Ons huis heeft een heerlijke tuin met fruitbomen, groenten, bloemen, een konijn, rondscharrelende kippen en drie katten.


 

Mijn werk en hobbies

Als leerkracht ben ik altijd op zoek naar mogelijkheden. Binnen de vaste kaders die er liggen ben ik altijd op zoek naar hoe ik het onderwijs van nu vorm kan geven. Onderwijs van nu moet allang niet meer enkel over kennisoverdracht gaan; het moet gaan over liefde en verbinding. Niet alleen met andere mensen, maar juist ook met planten, bomen en dieren om ons heen. Ik stel bewust niet verbinding met mensen én natuur, voor mij zijn wij mensen onderdeel van die natuur. Liefde en verbinding dus met onze natuur, in onze natuur, zo natuurlijk!


Dat onderwijs kan ik wel omschrijven als 1 van mijn passies; vormgeven, lezen, onderzoeken, uitvoeren, aanpassen en weer opnieuw vormgeven horen daar voor mij bij. Daarnaast ben ik graag buiten om te wandelen, in de tuin te werken en uiteraard graag buiten met kinderen. Breien doe ik de laatste tijd ook graag.

Mijn omgeving

Driebergen is een prachtig dorp om te wonen. Ik woonde er als kind ook korte tijd en ging er naar de vrije school. Het fijne aan mijn omgeving vind ik de grote hoeveelheid groen en ik ben dan ook graag in het bos. Terwijl ik eigenlijk wonderlijk genoeg meer van het strand hou. Ik zie graag een horizon. Al heb ik geen enkele intentie om van de Utrechtse Heuvelrug een kustlijn te maken. Juist niet !

Mijn droom

Mijn droom is om langs scholen en bedrijven te gaan met mijn verhaal over verbinding met onze natuur in letterlijke en figuurlijke zin. Met op scholen aandacht voor buitenonderwijs niet gericht op de kennis over de natuur, maar de verbinding aangaan met onze natuur. Dit vraagt misschien wel om een nieuw woord. Hierboven haalde ik ook ergens aan dat in deze tijd de natuur buiten ons als mensen is geplaatst. Een woord dat natuur én mens vertegenwoordigt heeft wellicht meer effect dan alle mensen er weer opnieuw van overtuigen dat wij als mens onderdeel zijn van de natuur.


Met kinderen wil ik die verbinding die er van nature is in stand houden. Als we het voor elkaar kunnen krijgen om kinderen op te laten groeien in liefde voor alles dat leeft kunnen zij er later ook zelf zorg voor dragen. "Niemand beschermt iets waar hij niet om geeft en niemand geeft iets om wat hij nooit heeft ervaren", zegt Sir David Attenborough zo mooi.

Mijn expertise

Ik ben vriendelijk, open en toegankelijk. Gericht op mogelijkheden en talenten weet ik mensen te motiveren en verbindingen te leggen. Ik heb een heel eigen verhaal en weet mensen te boeien.  Daarnaast heb ik oog voor de schoonheid van het kleine.

Mijn mogelijkheden

Coach/mentor, verbinder, onderzoeker, onderwijsproffesional, pionier, luisterend oor, knopen doorhakker, aanvoeler, verhalen verteller, inspirator.

Relevante ervaring

Ik heb ervaring in de gehandicapten zorg, speciaal onderwijs en primair onderwijs. Ik ben opgeleid als leerkracht op een zml school gewerkt en ik heb als kleuterjuf op de vrije school gewerkt. In het onderwijs heb ik verschillende klassen opgezet en daarbij de communicatie naar ouders verzorgd.


Ik heb ervaring in het voeren van coaching gesprekken en opstellingen.


Momenteel ben ik bezig met het oprichten van mijn eigen organisatie Bosschool Driebergen.

Organisaties van Nelleke
Projecten uitgevoerd door Nelleke
Projecten waaraan Nelleke bijdraagt