Iris Jousma

Verbinder, Bouwer, Docent, Beeldmaker, Artist Educator, Beeldend kunstenaar
Mijn expertise


Kleinschalige Sociale Kunstprojecten
Ik heb een achtergrond in beeldende kunst en educatie. Ik initieer sociale kunstprojecten rondom levensveranderende ervaringen en zingeving. In 2020 deed ik mee aan Turnlab Stil de tijd. Ik ontwikkelde een 'beeldend dialoog' voor het delen en onderzoeken van persoonlijke ervaringen van dementie. Een beeldend dialoog is een open gesprek waarbij materialen worden ingezet als metaforen voor persoonlijke ervaringen en herinneringen. In een beeldend dialoog ontstaat een veilige ruimte om persoonlijke ervaringen te delen en onderzoeken in uitwisseling met elkaar en door samen te verbeelden. Het uitwisselingsproces kan een positieve bijdrage hebben in verwerkingsprocessen en in het omgaan met een levensveranderende situatie.

Ook heb ik een project gedaan rondom de chronische ziekte MS: 'Een verbeelding van Multiple Sclerosis' en een project rondom peace building en traumaverwerking in Noord-Ierland.
In 2021 deed ik verschillende projecten getiteld: 'Wat betekent veerkracht voor jou?', 'Met beide benen op de grond', en 'Warm Ouderworden'.


Turnclub Kunst en Zorg Community
Naast alle kunstprojecten ben ik een van de initiatiefnemers van de Kunst en Zorg community binnen de Turnclub met als doel kunst en zorgprofessionals met elkaar in contact te brengen en te verbinden.


zie ook: https://www.linkedin.com/groups/9174206/ 

Mijn mogelijkheden

verbinder, netwerker, organisator, educator, kunstenaar, verbeelder, zingever