Anne Leijdekkers

Verbinder
Wie is Anne?

Samen met mijn vriend Pai woon ik in een heerlijk knus huisje in Rotterdam mét werkstudio. We voelen ons ook thuis aan de Zeeuwse kust, waar we regelmatig zeewieren zoeken voor ons fotografieproject, en de west-Brabantse bossen en vlaktes waar we beiden vandaan komen. Ik werk veel op locatie en vindt het fijn om daar naar verloop van tijd stukjes van mezelf in terug te gaan herkennen. 

Mijn werk en hobbies

Ik werk als beeldend theatermaker in het Nederlandse landschap en erfgoed. In locatiespecifiek werk laat ik toeschouwers al kijkend tot bestaande omgevingen verhouden. Ik onderzoek de mogelijke relaties tussen die waarneembare omgeving en de kijkende en denkende mens die erin staat. Als 'moderne mens' zijn we snel geneigd om de niet-menselijke wereld te bekijken enkel aan de hand van haar potentiële waarde, zoals economische, culturele of emotionele. Met gebruik van theatrale middelen positioneer ik mensen in een geheel van natuurlijke en culturele constructies, om zo op deze waardes te reflecteren. In uiteenlopende samenwerkingen en contexten krijgt dit steeds weer op een andere wijze vorm.


Hiernaast geef ik rondleidingen in een aantal Rotterdamse musea en geef ik gastlessen over scenografie en ruimtelijk werken en denken op de HKU en andere scholen. Alles is hobby, werk, en leven tegelijkertijd. Dat is mijn absolute streven. 

Mijn droom

Een dynamische relatie tussen mens en niet-mens, en alles wat daaraan kan bijdragen. 

Projecten uitgevoerd door Anne
Projecten waaraan Anne bijdraagt