nina boas

Initiatiefnemer, Verbinder, Bouwer, Docent
Wie is nina?

Ik woon met twee kinderen en een partner in de rivierenbuurt te Amsterdam. Ik werk soms van huis maar ga liever naar mijn studio of ik repeteer voor een voorstelling elders. Of werk op diverse locatie van onderwijs, politie, sociale werkplaatsen etc.

Mijn werk en hobbies

Ik werk heel verschillend, de ene keer werk ik als performer voor eigen werk allen of in samenwerking, met mijn collectief of voor andere makers, daarnaast creëer ik installaties zelf of met anderen, geef ik workshops in het onderwijs, maar ook aan volwassenen, ik ontwikkelde een workshop waar ik crafting, meditatie en sjamanistische rituelen combineer. Sjamanisme is mijn interesse sinds een paar jaar. Daarnaast zong ik ooit eigen Franse popliedjes en dat mis ik nog wel eens.

Mijn omgeving

Mijn omgeving is heel mooi met Amsterdamse school architectuur, brede straten leuke speeltuintjes en het Amstel vlakbij. Vorig jaar deed ik een poging om mijn buurt te vergroenen met een aantal groene installaties hoopte ik anderen te inspireren op het vergroenen van de buurt. Geïnspireerd op het ecorestoration camps concept hoop ik op ecorestoration city en meer gemeenschapsgevoel.

Mijn droom

Mijn droom is om de wereld te zien helen, de generaties van trauma's die niet verwerkt zijn en wat voor effect dit nog heeft op ons zou ik graag zien veranderen. Vanaf jongs af aan zag ik het mijn taak om uit de vicieuze cirkel te stappen waar mijn voorouders in vast gelopen waren. Het werd een hele zoektocht maar uiteindelijk wist ik door kunst, meditatie, sjamanisme nog andere zelfhulp strategieën veel te verwerken, ik zie het mijn taak om daar mijn ervaringen in te delen. Om situaties te creëren om te inspireren in een pad van zelf heling. Het sjamanisme leerde mij ook om meer met de natuur te verbinden en dit ook is een zoektocht hoe dat te combineren met het leven in de stad en het kunstenaarschap.

Mijn expertise

Ik ben beeldend kunstenaar, theater maker en heb een lesbevoegdheid. Ik heb trainingen gedaan in de art of hosting (horizontaal faciliteren), geweldloze communicatie en systeem rituelen. Spreek vloeiend Frans, Nederlands en Engels.


 

Mijn mogelijkheden

Ik werk graag met mensen samen, als performer denk ik graag mee, ik ben een echte verbinder, ik zet graag mensen in contact waar ik zelfde interesses zie. Ooit in het verleden was ik vertaalster tussen een Franse choreografe, een Engelse kunstenaar en een Nederlandse producent, ik was zo verrast hoe vertaling niet genoeg was, maar ook juist de nuances zo belangrijk waren en hoe ik graag mee dacht om het geheel harmonieus te laten verlopen, dus een rol als mediator lag mij wel. Ik ben ook een echte initiator, ik initieerde een performance platform 10 jaar geleden en daar produceerde ik verschillende maten van events, hier zie ik dat ik goed kan delegeren maar ook kan improviseren on The spot, mee denken in oplossingen. Bij het collectief waar ik nu ook 10 jaar bij zit leerde ik nog meer improviseren en daar zie ik ook echt een kracht, het creatief denken. Daarnaast vind ik het veld werk ook heel leuk, onderzoeken hoe een bedrijf werkt, de sociale structuren als een kunstenaar daar op een hele andere manier naar kijken.

Relevante ervaring

Ik deed mee aan verschillende sociale projecten, zette events op, creëerde programma's, realiseerde workshops, ervaring in les geven, ervaring in regie, presenteren.