nina boas

Verbinder, Onderzoeker, Bouwer, Dromer, Docent, Beeldmaker, Coach, Initiatiefnemer
Wie is nina?

Ik woon met twee kinderen en een partner in de rivierenbuurt te Amsterdam.. Ik heb een aantal projecten die zich in het bos afspelen, met afwisseling in studio, theater of kunst ruimtes,

Mijn werk en hobbies

Ik werk heel verschillend, de ene keer werk ik als performer voor eigen werk alleen of in samenwerking, met mijn collectief of voor andere makers, daarnaast creëer ik installaties zelf of met anderen, faciliteer ik workshops met een kunstenaars mindset, ik ontwikkelde een workshop waar ik een tijds wandeling aanbied en Ik werk ook met het medicijnwiel en mindmaps.

Mijn omgeving

Mijn omgeving is heel mooi met Amsterdamse school architectuur, brede straten leuke speeltuintjes en het Amstel vlakbij. De afgelope jaren bood ik mijn mobiele theetuin in mijn buurt met het project Botanic Circus. Geïnspireerd door het eco-restoration camps concept hoop ik op ecorestoration city en meer gemeenschapsgevoel.

Mijn droom

Mijn droom is om mensen te zien verbinden, met elkaar en met de natuur, het bevorderen van  een cultuur van luisteren en open communicatie , door middel van het faciliteren van workshops met een kunstenaars mindset, zoals tijdswandeling, mindmaps en rituelen. Ik vind het leuk om strategien  en op maat gemaakte workshops te ontwikkelen om situaties te creëren om te inspireren en tot essencies van doelen te komen.

Mijn expertise

Ik ben beeldend kunstenaar, theater maker en heb een lesbevoegdheid. Ik heb trainingen gedaan in de art of hosting (horizontaal faciliteren), en ben geinspireerd door geweldloze communicatie en systeem rituelen. Spreek vloeiend Frans, Nederlands en Engels.


 

Mijn mogelijkheden

Ik werk graag met mensen samen, als performer denk ik graag mee, ik ben een echte verbinder, ik zet graag mensen in contact waar ik zelfde interesses zie. Ooit in het verleden was ik vertaalster tussen een Franse choreografe, een Engelse kunstenaar en een Nederlandse producent, ik was zo verrast hoe vertaling niet genoeg was, maar ook juist de nuances zo belangrijk waren en hoe ik graag mee dacht om het geheel harmonieus te laten verlopen, dus een rol als mediator lag mij wel. Ik ben ook een echte initiator, ik initieerde een performance platform 10 jaar geleden en daar produceerde ik verschillende maten van events, hier zie ik dat ik goed kan delegeren maar ook kan improviseren on The spot, mee denken in oplossingen. Bij het collectief waar ik nu ook 10 jaar bij zit leerde ik nog meer improviseren en daar zie ik ook echt een kracht, het creatief denken. Daarnaast vind ik het veld werk ook heel leuk, onderzoeken hoe een bedrijf werkt, de sociale structuren als een kunstenaar daar op een hele andere manier naar kijken.

Relevante ervaring

Ik deed mee aan verschillende sociale projecten, zette events op, creëerde programma's, realiseerde workshops, faciliteerde groepen, ervaring in faciliteren, regie en presenteren.