Persoon

Henk van der Veen

Verbinder, Ondersteuner, Bouwer
Wie is Henk?

Ik woon in Utrecht, ben vader met twee zoons van 14 en 16 jaar jong. Leuke gasten, sportief en positief ingesteld. Ik ben een veelzijdig creatief, ontwerper, schrijver, sociaal ondernemer en coach /  leermeester. Ik woon in Utrecht Noordoost, in een jaren dertig poortwoning boven een fietsenstalling, aan een grote gemeenschappelijke parktuin met moestuintjes, landelijk in het centrum. Heb sinds 2019 voor het eerst in tien jaar geen dagelijks werk. Doe momenteel wat aan buurtwerk, bijdragend aan een positieve sfeer in mijn directe leefomgeving en werk aan mijn gezondheid. 

Mijn werk en hobbies

Zoals gezegd, creatief sociaal ondernemer, duurzaam ontwerper, incidenteel beeldend kunstenaar. Ooit afgestudeerd kunstacademicus, eerste beeldende kunst en later als audiovisueel vormgever en scenarioschrijver documentair / drama.

Ik ben zanger / liedschrijver, klimaat activist, werkplaatsleermeester en jongerencoach. 

In die rol was ik in mijn eigen werkplaats tussen 2010 tot 1019 jaar als zelfstandig fietsenmaker actief.

Ik fotografeer graag.

Ik woon aan een gemeenschappelijke achtertuin die we als omwonenden in zelfbeheer hebben en doe mee met de werkdagen, help met technisch en groen onderhoud, de schoonmaak, ecologische waarden borging, ontwerp mee aan de inrichting en organiseer culturele evenementen, zoals muziekdagen, buiten exposities, etc..

Ik doe ook redactie werk, ik help anderen teksten verbeteren, onlangs nog een boekje voor een stichting voor hulp aan vluchtelingen.

Ik repareer zo nu en dan fietsen maar kan dat door schouder slijtage inmiddels niet meer op commercieel productief niveau. 
Het doortillen naar uitvoeringsniveau is in deze tijd lastig. Ik zoek ondersteuning en samenwerkingen om verschillende projecten naar een volgend niveau te brengen. Ik schrijf ook aan scenario's, zoals aan een single play (drama) en aan een documentaire project waarvoor ik ook de nodige research doe. 


 

Mijn omgeving

In mijn buurt is een leuke groep mensen actief met verschillende initiatieven waarbij ik ben aangesloten. Ik heb nog een aantal projecten uitgewerkt via een website waarmee je dit zou kunnen verbeteren om juist jongeren tussen de 12 en 18 jaar meer te betrekken een positieve bijdrage te leveren aan hun omgeving. Er wordt genoeg over ze geklaagd maar ze worden vaak gewoon niet gezien en niet voldoende structureel positief begeleid en betrokken bij de buurt. 

Mijn droom

Ik beoog met alles wat ik doe sociale verbinding en samenhang te versterken, ik loop vaak over van mooie initiatieven en plannen maar voel me zelf gek genoeg alsnog einzelgänger, dringende behoefte om weer de fase van verwezenlijking in te gaan. Van een universum dat inspiratie brengt wil je soms ook een praktisch vervolg, ik hoop echt dat dit platform daarin een sociale schakelkast kan vormen. Ik weet soms niet waar te beginnen als het gaat om financiering aanvragen. Waar is de cavalerie? Help! Ik zie in elk geval verbetermogelijkheden vaak heel snel, ik zou het liefst als een soort Elon Musk mijn omgeving doorlopend tot wonderen aan zwengelen.

Mijn expertise

Ik heb uitgebreid ervaring met buurtprocessen, bij het ontwikkelen van initiatieven. Ik heb een goed ontwikkeld diplomatiek bagagerek. Kan met politici overweg maar ook met kwetsbare buurtbewoners. 

Mijn mogelijkheden

Ik kan binnen no time een team helpen vanuit de beste ideeën doelgericht door te pakken. Ik kan ook een planning maken en een effcient werkplan helpen opzetten. Ik weet hoe je mensen ergens bij betrekt. 

Relevante ervaring

Buurt gebaseerde bestuurservaring, theaterregie, film regie, redactie, managment / bedrijfsleider, leermeester, sociaal ondernemer.