Henk van der Veen

Verbinder, Bouwer
Wie is Henk?

Ik woon in Utrecht, ben vader met twee zoons van 15 en 17 jaar jong. Leuke gasten, creatief, sportief en positief ingesteld.

Ik ben zelf een veelzijdig creatief, ik heb een duurzame levensstijl en een maatschappelijk verantwoorde instelling.

Ik ben actief als sociaal ondernemer en werk soms als ontwerper, soms als schrijver/redacteur, onlangs werkte ik mee aan een boekje voor een stichting voor hulp aan vluchtelingen.

Ik runde acht jaar lang een eigen fietsreparatiewerkplaats in Utrecht, waar ik als leermeester mensen begeleidde en opleidde tot fietsenmaker.

Ik maak ook muziek, schrijf liedjes, en ik werk aan eigen documentaire projecten. Ik had ooit een video productie bedrijf van 1993 tot 1999.

Ik woon in Utrecht Noordoost, in een jaren dertig poortwoning boven een fietsenstalling en een ouderpartcipatie kdv, aan een grote gemeenschappelijke ecologische binnentuin, met een heemtuin, tiny forest, volkstuintjes, een kruidentuin en een boomgaard, echt prachtig.

Een oorspronkelijk permacultuur pioniers project en het eerste grote Utrechtse zelfbeheer experiment uit de jaren '80.

Ik doe mee met de meewerkdagen, help met technisch en groen onderhoud, de schoonmaak, ecologische waarden borging, ontwerp mee aan de inrichting en organiseer culturele evenementen, zoals muziekdagen, buiten exposities, etc..
 

Ik heb sinds 2019 voor het eerst in tien jaar geen dagelijks werk en ik doe momenteel wat aan buurtwerk, bijdragend aan een positieve sfeer in mijn directe leefomgeving, en werk aan het herstel van mijn gezondheid. 

Mijn werk en hobbies

Werk en hobbies zijn volgens mij een beetje hetzelfde...

Mijn omgeving

In mijn buurt is een leuke groep mensen actief met verschillende initiatieven waarbij ik ben aangesloten. Ik heb nog een aantal projecten uitgewerkt via een website waarmee je dit zou kunnen verbeteren om juist jongeren tussen de 12 en 18 jaar meer te betrekken een positieve bijdrage te leveren aan hun omgeving. (Er wordt genoeg over ze geklaagd maar ze worden vaak gewoon niet gezien en niet voldoende structureel positief begeleid en betrokken bij de buurt.) 

Mijn droom

Ik beoog met alles wat ik doe sociale verbinding en samenhang te versterken, ik loop vaak over van mooie initiatieven en plannen. Idealist pur sang. Ik was er met Occupy in 2010 en met de klimaattop in Parijs in 2015.  

Mijn expertise

Ik heb uitgebreid ervaring met buurtprocessen, bij het ontwikkelen van initiatieven. Ik heb een goed ontwikkeld diplomatiek bagagerek. Kan met politici overweg maar ook met kwetsbare buurtbewoners. 

Mijn mogelijkheden

Ik kan binnen no time een team helpen vanuit de beste ideeën doelgericht door te pakken. Ik kan ook een planning maken en een effcient werkplan helpen opzetten. Ik weet hoe je mensen ergens bij betrekt. 

Relevante ervaring

Buurt gebaseerde bestuurservaring, theaterregie, film regie, redactie, managment / bedrijfsleider, leermeester, sociaal ondernemer.

Diensten aangeboden door Henk
Projecten uitgevoerd door Henk
Projecten waaraan Henk bijdraagt
Mensen waarnaar Henk op zoek is
Activiteiten van Henk
Locaties van Henk
Bekijk Henk van der Veen ook in