Heleen Bouwmans

Verbinder, Docent, Beeldmaker
Wie is Heleen?

Ik woon sinds 2000 in Uithoorn. Onze dochter van 22 woont en studeert in Amsterdam. De oudste twee wonen met hun gezin in Utrecht en Amsterdam. De bijna 2ha tuin achter het huis heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een parkachtige buitenbuurtplaats, waarin je kunt verdwalen en ontdekken. Een ont-moetingsplek voor educatieve, creatieve en innovatieve activiteiten.  

Mijn werk en hobbies

Sinds 5 jaar heb ik mijn eigen bedrijf HB Social Design. Onder deze naam begeleid ik verandertrajecten op het grensvlak van onderwijs en samenleving. Ook geef ik onderwijsinnovatie aan de opleiding voor schoolpsychologen aan het RINO een de Radbouduniversiteit. Twee jaar geleden ben ik gestart met de Master Kunsteducatie, omdat ik kunst en veranderkracht wil combineren. Ik ben zelf een beeldmaker en werk vooral met stof, papier of verf. Van jongs af aan tennis ik. Ik hou ervan om lekker lang op de baan te staan en daarna gezellig na te zitten. 

Mijn omgeving

Uithoorn is een niet al te klein dorp in het groen en toch dicht bij de stad. Een rechtsreekse tramlijn vanuit Amsterdam is in de maak. De mensen zijn vriendelijk naar elkaar en zeggen elkaar gedag. Tegelijkertijd lopen we de deur niet plat. We zijn er voor elkaar als het nodig is of voor de gezelligheid. In de omgeving is veel ruimte om lekker te bewegen en mooie wandelingen te maken. De verenigingscultuur is sterk. Mensen willen graag iets voor elkaar betekenen. 

Mijn droom

Toen we hier 22 jaar geleden kwamen wonen voelde ik dat dit mijn plek was om kinderen te krijgen en op te laten groeien. Inmiddels is het de plek waar ik graag oud wil worden, samen met anderen. Warm ouder worden, noem ik dat.


De tuin nodigt uit tot creativiteit en heeft ondanks de omvang ook iets intiems. Daardoor is ze ook heel geschikt als buitenschool.