Mireille Muller

Initiatiefnemer, Verbinder, Jongerencoach, Sociale maker, Saxofonist
Wie is Mireille?

Ik woon in het mooie Leeuwarden, Friesland samen met mijn vriend en bandgenoot Trevor Vreeburg. Ook Max is onze huisgenoot. Een heerlijke kat en boef!

Mijn werk en hobbies

Ik werk als jongerencoach Maatschappelijke Diensttijd bij Stichting Sociaal Collectief in Sneek. Een stadje 20 minuten reizen met de trein vanuit Leeuwarden. Hier coach ik jongeren tussen de 14 en 27 bij hun leerdoelen. Ze ontmoeten ook andere jongeren, leren door middel van workshops en trainingen nieuwe skills en maken maatschappelijke impact door vanuit hun eigen talent iets te organiseren of te betekenen voor een ander. www.mdt.frl


Verder ben ik muzikant in twee bandjes: Saxofonist in de 12 koppige, swingende Bokito Brass Band. Hier regel ik verder ook als apenmama ook de aquisitie en financien. En in de mysterywave band The Wabe.

Ik word warm van het initieren, meehelpen en meespelen met projecten als community art, participatief theater en andere sociaal/maatschappelijke initiatieven waarbij ontmoeting, dialoog, verbinding, kunst, duurzaamheid en samen-leven centraal staat. Ook kunst in bijvoorbeeld de openbare ruimte waarbij de kijker geprikkeld wordt tot kritisch denken en kan mee partciperen door middel vind ik geweldig. Daar wil ik ook graag meer mee gaan doen!


Ook maak ik collages onder de naam 'vrouwmetschnor'  waarin ik vaak fruit of groente gebruik om thema's als diversiteit, openheid, angst, onzekerheid, spelen en vrijheid metaforisch aankaart.

Mijn expertise

Ik heb in diverse koffiezaakjes en restaurants gewerkt waardoor ik aardig kennis heb opgedaan over gastvrijheid, voeding, thee, koffie en natuurlijk de nodige barista skills. Dit resulteerde in 2019 tot het mee opzetten van het sociale huiskamercafé De Eethoek in de mooiste kringloop van Leeuwarden. De Recycle Boulevard.

Verder ben ik vanaf 2017 actief als organisator en maker in de sociaal-culturele sector van Leeuwarden:  • In de zomer van 2018 werkte ik mee als muziekprogrammeur en projectassistent aan het LF2018 (nu Arcardia) project Never Ending Orchestra

  • Ik programmeerde in 2019 de eerste Stukafest in Leeuwarden

  • Ook organiseerde ik twee gesprekspanels over Gemeentelijk Popbeleid en Talentontwikkeling op het Freeze Festival

  • En speelde mee als muzikant en acteur bij de community art voorstelling De Oare


Ook ben ik mede initiator van de Human Library Leeuwarden en het #supportyourlocals project PIZZA BOX ART Leeuwarden.

Mijn mogelijkheden

Ik ben een echte bedenker en verbinder, maar ga graag ook het gesprek aan. Ik wil graag filosoferen en samen met andere makers verdiepingsslagen maken om van elkaar te leren en dichter bij elkaar te komen om samen een eigen taal te gaan spreken. Een taal die gaat over kunst in de brede zin van het woord inzetten om maatschappelijke thema's te bevragen, kritisch aan het licht te stellen en op te lossen of op een goede manier te veranderen.