Thijs Van de Loo

Verbinder, Docent, Beeldmaker, Ritueel ontwerp en begeleiding
Mijn expertise

Wie ben je? Hallo, mijn naam is Thijs van de Loo en ik ben ook lid van de Turnclub. De Turnclub was even te gast in een kunstproject dat ik in het Sandberg instituut, samen met enkele koks en kunstenaars runde. Dat zat zo. In de loods van het Sandberginstituut hadden we een kombucha brouwerij, keuken en ontmoetingsruimte gebouwd voor de studenten van het rietveld en het Sandberg. We brouwden kombucha en distribueerden dat ook naar plekken in de stad. De beginnende Turnclub was wekelijks in de brouwerij te gast om er te werken en ontmoeten. 



Wat doe je? Steeds iets anders. Eerst noemde ik het theater, toen toegepaste kunst en inmiddels gebruik ik het woord rituelen.
Centraal staat het verbinden of toegankelijk maken van vervreemde disciplines, kennisvelden of menselijke perspectieven. Kunst, ambacht, zingeving of filosofie op een praktische manier samenbrengen. Experimentele plekken of situaties waar ruimte is voor niet-weten en experiment. Ik zie mijzelf als een mulit-disciplinaire nomade. Opzoek naar waarachtigheid in individuele of gemeenschappelijke ervaring. Het liefst doe ik dat samen.



Waar ben je nu mee bezig? Op dit moment ben ik met een aantal alumni van de celebrantenopleiding van de UVH een jaartraject voor ritueelmakers aan het opzetten. Daarnaast werk ik met verschillende organisaties en groepen rond de ontwikkeling van nieuwe rituelen. O.a. aan een rituele installatie voor Greenpeace, rondetafelgesprekken voor mensen met beginnende dementie en 22/23 oktober een weekend op locatie over het gesprek tussen Boeren en Burgers, samen met The Turn Club.