Kim Verhoeven

Initiatiefnemer, Bouwer, Beeldmaker
Wie is Kim?

Zelf woon ik met mijn gezin in een wooncollectief nabij het CS in Den Bosch, daar hebben we zelf 24 ecologische en gezonde woningen ontwikkelt en gebouwd. We wonen met in totaal 75 mensen waaronder ongeveer 1/3e deel kinderen rondom een collectieve binnentuin. We zuiveren ons eigen afval water en gebruiken het gezuiverde water om onze toiletten door te spoelen, daarmee besparen we 40% schoon drinkwater. In de tuin staat onze gezamenlijke stadskas met een klusruimte, een tribune, een keuken en een woonkamer voor gezamenlijk gebruik.

Mijn expertise

Als ecologisch architect, ontwerp ik gezonde en duurzame gebouwen en omgevingen. Ik werk binnen ons bureau veelal aan participatieve, collectieve woonvormen en ecodorpen. Daarbij heb ik een enorme betrokkenheid tot iedere opgave,  de gebruikers en de aanwezige context vormen altijd het uitgangspunt om uiteindelijk te komen tot een ontwerp waarbij zowel de beleving als functionaliteit voorop staan. Een integrale benadering staat onlosmakelijk verbonden om tot een project te komen waar we 'samen' met elkaar een grote meerwaarde hebben kunnen creëeren.

Mijn mogelijkheden

Bewust omgaan met de invloed die we als mens hebben op de aarde is volgens mij een volledige vanzelfsprekendheid en daardoor ook onlosmakelijk verbonden met mijn werk. Het gebruik van milieuvriendelijke en/of herbruikbare materialen, duurzame energiebronnen en het creëren van een behaaglijk en gezond binnenmilieu zou als basis in iedere ontwerp-opgave moeten worden opgenomen. 

Relevante ervaring

Ontwerper/architect
Kennis over gezond en ecologisch bouwen
Duurzame lokale duurzame energie opwekken
Voedselbossen en permacultuur
Sociale duurzame woonomgevingen (ontwikkelen | vormgeven | wonen)
Nieuwe woonvormen
Klein / compact wonen