Robert Ramaker

Docent, Verhalenverteller, Componist/Dirigent
Wie is Robert?

Ik woon in Groningen. Ik ben vader van 2 kinderen van 6 en 9.

Mijn werk en hobbies

Ik ben artistiek leider van Kabaal Muziektheater. Een muziektheaterschool in Groningen voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Daarnaast ben ik dirigent bij het 4 mei projekt, een maatschappelijk betrokken koor uit Groningen en bij popkoor BSUR.
Ook schrijf ik kinderliedjes onder de naam Wiebeltenen. We geven workshops op scholen en bieden muzikale programma's aan voor kinderen op de basisschool, waarbij meespelen en het ervaren van muziek belangrijke thema's zijn.

Ik hou van zeilen. Ik zeil met een klein zeilbootje wedstrijden op het paterswoldse meer. En ik heb de afgelopen jaren veel cursussen gevolgd bij de bosbeweging, waar ik leer om te samenleven met de natuur, zoals de mensen dat duizenden jaren geleden ook deden.

Mijn omgeving

Ik woon op de mooiste plek voor Groningen. Vlakbij een park en een groot open gebied.

Mijn droom

De achteruitgang van de natuur op aarde baart me grote zorgen. De Turn community lijkt de plek om een ommekeer te bewerkstelligen. Ik zou me in Groningen graag willen aansluiten bij een groep creatieve denkers. Wie doet er mee?

Mijn expertise

Bij het 4 meiprojekt maken we jaarlijks concerten met een maatschappelijk thema. Mijn jongerentheatergroep speelt jaarlijks musicals met een maatschappelijk thema. Daaromheen is er nog veel mogelijk om de wereld te verbeteren.

Mijn mogelijkheden

Ik ben goed in het bedenken van nieuwe ideeen.