Pauline Maring

Verbinder, Bouwer, Verhalenverteller, Coach, spellenmaker / veranderkundige
Wie is Pauline?

Ik woon in Soest, samen met mijn partner en mijn jongste dochter. Mijn oudste dochter studeert aan de Design Academy in Eindhoven.  Soest is een groen dorp, met bossen en stuifduinen en een polder met rivier "De Eem". Ik wandel en fiets er graag in de omgeving. 

Mijn werk en hobbies

Ik werk vanuit huis en heb een eigen bedrijf "Competente Organisaties" waarmee ik in bedrijven werk aan organisatieontwikkeling, ontwikkeling van de mensen die er werken en aan de ontwikkeling van hun creatieve denkvermogen, om daarmee complexe problemen op te kunnen lossen. Ik werk als (team)coach, trainer-adviseur en facilitator bij visie- en strategiesessies. Ook geef ik trainingen en workshops met creatieve denktechnieken en begeleid ik denktanks voor lastige organisatievraagstukken. Ik heb in allerlei (internationale) organisaties en diverse branches gewerkt, van heel technisch tot aan de zorg en van directie tot werkvloer.

Ik ben ook eigenaar van Nexxdott, waarmee ik werk aan de ontwikkeling van jongeren: wie ben ik? wat kan ik? en wat wil ik?, hoe ontdek ik mijn toekomstmogelijkheden en hoe kan ik een zinvolle bijdrage leveren aan een leefbare wereld?


Ik heb Toekomstlab opgezet, een loopbaanoriëntatieprogramma (LOB) om jongeren vanaf 12 jaar te inspireren om over hun toekomstkansen na te denken, gekoppeld aan de Sustainable Development Goals (SDG's) van de UN en waarin ze met hun persoonlijke Toekomstvraag op zoek gaan naar antwoorden op internet en in bedrijven.


Op de pagina "Voor jongeren" staan voor iedereen vrij toegankelijk 68 inspiratiefilmpjes gekoppeld aan de SDG's. De filmpjes laten zien hoe mensen, organisaties en jongeren op één of andere wijze aan de duurzame ontwikkelingsdoelen werken. 


Sinds de eerste lockdown in maart 2020 heb ik twee educatieve spellen ontwikkeld voor jongeren vanaf 12 jaar; het Kernwaardenspel en het Toekomstlabspel.


Daarnaast bied ik ook trainingen en workshops aan VO scholen en vervolgopleidingen aan in competentieontwikkeling, visievorming, etc. En ik wil heel graag denktanks met jongeren gaan doen voor vraagstukken van organisaties.


Van origine ben ik creatief therapeut beeldend vormen en pedagoog. Ik schilder, teken, boetseer en beeldhouw graag. Mijn creativiteit zit niet alleen in het creëren met mijn handen, maar misschien nog wel meer in het creatief denken. 

Mijn droom

Mijn missie is om zoveel mogelijk jongeren te helpen om toekomstmogelijkheden te ontdekken die bij hen passen en daarmee bij te dragen aan hun geluk. Ik laat hen graag ontdekken welke mogelijkheden zij hebben om bij te dragen aan de SDG's, want de toekomst van jongeren hangt samen met de leefbaarheid van onze planeet. Vandaar Toekomstlab en de spellen. Mijn droom is om deze missie met zoveel mogelijk mensen samen te bereiken. 

Mijn expertise

Ik zet mijn expertise als trainer-adviseur, facilitator en (team) coach graag in voor wie dat wil en nodig heeft. 

Mijn mogelijkheden

Denktankbegeleider, discussieleider voor sociaal-maatschappelijke of duurzame vraagstukken, competentie trainer. Ontwikkeling van programma's en begeleiding. Verbinder van mensen en organisaties. Schrijven van stukken die bijdragen aan visievorming, koers bepalen en verandering. 

Relevante ervaring

ik heb een rugzak vol bagage waaruit ik haal wat een ander goed kan gebruiken. Met liefde en plezier!