Liesbeth Bulk

Verhalenverteller, Beeldmaker
Wie is Liesbeth?

Ik woon en werk midden in de Rotterdamse havens en voel mij omringd door de natuur. Er is een veelheid aan planten en dieren die hier midden in de industrie aanwezig zijn en hun weg vinden. Ik wil inspireren om de nabije natuur te ontdekken. Middenin de industrie, in een stad, op een bedrijfsterrein, wat als al die natuur wat meer de ruimte zou krijgen. 

Mijn werk en hobbies

Ik maak kunstwerken met wilde planten: metershoge collages van echte planten tussen glas. Als scheidingswand in een standaard systeem wand of als wandpaneel. De wilde planten verzamel ik in de havens of in de omgeving van een project. 

Mijn omgeving

Ik waardeer het ongedefineerde

Mijn expertise

Planten en natuur kennis, zowel over het ontstaan van ons natuurbeeld als praktisch. 
Heb een voltooide hoveniersopleiding.

Mijn mogelijkheden

afhankelijk van het project

Relevante ervaring

Lezing van 25 minuten over onze relatie met de natuur en hoe in de geschiedenis van de westerse cultuur deze denkbeelden zijn gevormd. Heeft dit voor gevolgen voor onze (duurzame) keuzes en zou een andere natuurbeeld tot andere keuzes leiden?


Ik heb les gegeven:
-de kunstacademie afdeling interieur architectuur: oa natuur in het interieur
-gastlessen TU Delft, lanschaps architectuur: beleving van het plan (elke student zoemde in op de menselijke maat om zn eigen plan te onderzoeken)
-natuur educatie lessen basis onderwijs: in de winter klassikale lessen en in de zomer de kinderen begeleiden en inspireren in de school tuinen waar zij eigen groenten en bloemen kweekten.