Rosa Limburg

Bouwer, Docent, Beeldmaker, creatief denker en maker
Mijn werk en hobbies

Als docent beeldende vorming geef ik les op een middelbare school. Ik geef de volgende vakken; tekenen, handvaardigheid en Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV). Ik ben docent BV sinds 2013. Ik geef deze vakken ook in het engels. Dit wordt twee talig onderwijs (tto) genoemd.


Ik heb ook een aantal jaren achtereen cursussen tekenen en schilderen gegeven aan senioren. 


Na de docentenopleiding heb ik eerst twee jaar beeldhouwen gestudeerd in Antwerpen aan de kunstacademie (KASKA). Voor mijn beroep als beeldend docent en als hobby, onderzoek en verzamel ik beeldende materialen en technieken.  In mijn vrije tijd geniet ik het meest als ik iets aan het maken ben. Dit kan van alles zijn ik vindt het leuk om creatieve oplossingen te zoeken en om zo te ontdekken hoe ik het zelf kan maken of doen. 


Ik geniet van de natuur en heb een mooie grote en groene tuin. Ik skieler, ren, wandel en zwem. Ook vindt ik koken leuk. Indiaas koken en eten heeft een speciale plek in mijn hart. Toen ik jong was heb ik 8,5 jaar in India gewoond en zat ik op een Amerikaanse school (AES).


 

Mijn omgeving

Ik woon vlakbij het Ijsselmeer. Waar ik woon is het klein maar fijn je fietst al snel door de weilanden of over de dijk langs het Ijsselmeer. Bij de boer kun je langs voor je groentes, kaas en plantjes. Dichtbij Enkhuizen, Medemblik en Hoorn plekken met karakter en veel historie.


Ik heb geen auto en fiets graag naar mijn werk, in de omgeving of neem gemakkelijk de trein om te reizen door Nederland.  


Wat ik eraan zou willen verbeteren:


1. Ik zou de kinderen op mijn school meer in aanraking willen brengen met andere culturen, culturele verschillen. Zodat we elkaars verschillen meer kunnen waarderen. 


2. Met meer kunst en cultuur zou ik kinderen en jongeren meer creativiteit willen bijbrengen. - Creativiteit om te denken in oplossingen.        - Cultuur en Kunst om meer te leren over de wereld om hun heen. - Meer kunst en cultuur om dmv hun ervaring hun zelfvertouwen en eigenwaarde te ontwikkelen in hun eigen talenten en kunnen.


3. Ik zou willen dat mensen in de omgeving beter omgaan met de natuurlijke omgeving wat betreft vervuiling van de openbare ruimte. 


 


 

Mijn expertise

Ik heb ervaring in het lesgeven aan de volgende leeftijdsgroepen:       13 - 18  en  55 - 70


Ik heb veel geduld, creativiteit, nieuwsgierigheid en een open houding. Ik ben erg geintresseerd in andere culturen.


Ik heb ervaring met de volgende 3 dimensionale materialen: klei, glazuren mengen, klei-draaien, speksteen, steenkappen (marmer), Lassen, solderen, metaalbewerking, houstnijden, haken, macrame, vilten, simpele tassen naaien met stoffen, papierklei, papiermaché, gips, beton, mallen maken, origami en andere vouwtechnieken en meer...


Ik heb ervaring met de volgende 2 dimensionale materialen: tekenen met softpastels, oliepastels, houtskool, oi-inkt, kroontjespen, aquarel potloden, aquarelverf, acrylverf, olieverf, werken met verf spatels, tye dye (stof verven), papier maken, lino snedes, houtsnedes, druktechnieken, monoprint, henna tekeningen op de handen, schminken, graffiti en meer...


Ik heb ervaring met foto en filmbewerkinsgprogramma's en ben handig met een computer en mobiele apps.