M. Verheul

Verbinder, Workshopleider
Wie is M.?

Mijn woning is onderdeel van een ecologisch woon/werk complex in het centrum van Den Haag.

Mijn werk en hobbies

Als musicus en dichter treed ik op, en ik geef lezingen en workshops over hoe je als maker (met bijna niets) kunt beginnen in de vijf hoofdvormen van kunst. Met mijn nieuwe performance-vertelling 'Ontmoeting met MuzeVerheul' bezoek ik scholen, bedrijven en instituten. 

Mijn omgeving

De stilte en de natuur in mijn straat waardeer ik zeer, zou mooi zijn als die zich meer en meer uitstrekken over de hele stad. 

Mijn droom

Mijn droom is dat alle spullen die iedereen weleens nodig heeft klimaatneutraal in gebruik zijn en met elkaar worden gedeeld. En ook dat er voedselbossen en moestuinen met gezond plantaardig gratis voedsel beschikbaar zijn voor iedereen. Ik denk graag utopisch. :-)

Mijn expertise

Kennis over de kunsten, hoe je als maker met bijna niets (een potlood, een krant, een schelp) kunt beginnen in de vijf hoofdvormen van kunst.

Mijn mogelijkheden

Ik help mensen de speelse kunstenaar in zichzelf (terug) te vinden, zintuiglijk en vrij associërend. 'Ontmoeting met MuzeVerheul' is een vrolijke, laagdrempelige vertelling-workshop met in de hoofdrol een muze uit de duinen die als missie heeft om nieuwe makers te kweken in alle mogelijke kunstvormen: beeld, muziek, tekst, dans, theater. Niet om er beroemd mee te worden – en wie weet – maar om leven en werk te verrijken met een creatieve stroom, de glans van verbeelding. Kunst maken, in welke vorm dan ook, begint heel dichtbij. En je hebt er verrassend weinig voor nodig.

Relevante ervaring

Na veel ervaring met optreden en lesgeven, kreeg ik recentelijk (2023) erg mooie reacties op mijn nieuwe project Ontmoeting met MuzeVerheul (zie boven): ‘Ik zag heel veel blije gezichten’, ‘Wat een inspirerend en vernieuwend concept', ‘Zelden heb ik zo’n mooi kunstenaarsbezoek meegemaakt‘.


Meer informatie: info@muzeverheul.nl


Organisaties van M.