M. Verheul

Verteller, Workshopleider
Mijn werk en hobbies

Bio kort:


"Marike Verheul is musicus en dichter, en sinds 2020 ook creativiteitsmentor (muze) met de missie zoveel mogelijk nieuwe makers te kweken in alle mogelijke kunstvormen. Met een vertelvoorstelling en multidisciplinaire kunstworkshop kom je haar tegen op een festival, in het theater, bij een symposium of als 'Kunstenaar in de klas'. Terwijl ze graag interdisciplinair werkt, ontstaan haar gedichten en prozagedichten vaak autonoom – soms uitbundig lang, soms in één zin."

Mijn omgeving

Mijn woning is onderdeel van een ecologisch woon/werk complex in het centrum van Den Haag. Ik woon er al 25 jaar en heb nog altijd het idee dat dit mijn nieuwe, fijne huis is. De (onverwachte) stilte en de natuur in mijn straatje waardeer ik zeer, zou mooi zijn als die zich meer en meer uitstrekken over de hele stad. 

Mijn droom

Mijn droom is dat alle spullen die iedereen weleens nodig heeft klimaatneutraal in gebruik zijn en met elkaar worden gedeeld. En ook dat er voedselbossen en moestuinen met gezond plantaardig gratis voedsel beschikbaar is voor iedereen. Ik denk graag utopisch. :-)

Mijn expertise

Het is goed voor een mens om zich te uiten in de kunsten, daarover zijn de wetenschappers het eens: je maakt nieuwe hersencellen aan, verwerkt emoties en ervaringen, er ontstaat verbinding met medemensen, je ontwikkelt talenten en verbeeldingskracht. Het leven wint aan kleur, waarde en rijkdom, terwijl je alleen jezelf erbij nodig hebt. Maar waar te beginnen zonder grote talenten en dure materialen? (zie onder)

Mijn mogelijkheden

Ik help je om met de mindset en levenshouding van een scheppende kunstenaar een beginnetje te maken in de vijf hoofdvormen van kunst: muziek, beeld, tekst, dans, theater (en interdisciplinair). De tips kun je thuis meteen toepassen, alleen of samen met een maatje.

Relevante ervaring

Veel ervaring met zowel optreden als lesgeven, en kreeg recentelijk (2023) erg mooie reacties op mijn nieuwe vertelvoorstelling met makersworkshop Ontmoeting met MuzeVerheul: ‘Ik zag heel veel blije gezichten’ (fotograaf), ‘Een ontzettend inspirerend en vernieuwend concept' (manager kunstonderwijs), ‘Zelden heb ik zo’n mooi kunstenaarsbezoek meegemaakt‘ (leerkracht).


Meer informatie: info@muzeverheul.nl