Cor Noltee

Expeditieleider Spaceship Earth
Mijn expertise

De jarenlange ervaring als docent op verschillende (kunst)academies, het schrijven van een boek over design thinking, een master kunst educatie en de opleiding tot Shinrin Yoku (bosbad) gids maar vooral de nieuwsgierigheid naar de mens-natuur relatie motiveren om nieuwe manieren uit te proberen om mensen te verbinden met de natuur.

Mijn drijfveren

Een nieuwe relatie met de natuur is goed voor al het leven. In rap tempo is de natuur niet meer iets waar we onderdeel van zijn maar verworden tot iets wat we kunnen gebruiken en controleren. ‘Wij’ staan los van ‘de natuur’. Voor velen is de relatie met de natuur vervangen door de relatie met spullen. Elk nieuw product vecht om onze aandacht met verhalen hoe onmisbaar ze zijn in ons leven. We zijn verslaafd aan het voeren van ons IK. We zijn (online) jagers en verzamelaars van spullen. Resultaat? Een veranderend klimaat en het verlies aan biodiversiteit. Onze relatie met de rest van de natuur is gebroken. De natuur is naar de achtergrond verdwenen. Een decorstuk van het moderne leven. Iets waar je hoogstens naar toe gaat, doorheen loopt zonder aandacht.


 Het zou fantastisch zijn als veeeeeel meer mensen zich weer onderdeel van de natuur voelen. Dat is goed voor de mentale gezondheid, het klimaat en de diversiteit.

Mijn droomprojecten

Echt verbonden zijn met de natuur is goed voor mens, klimaat en biodiversiteit. Voor velen is de relatie met de natuur is verbroken. Gelukkig zijn er wetenschappelijk bewezen, effectieve manieren om onze relatie met de natuur te herstellen. Laagdrempelige uitnodigingen die je de schoonheid van de natuur laten ervaren. Eenvoudige acties die krachtige mechanismes in gang kunnen zetten, mindsets kunnen veranderen en paradigma’s kunnen verschuiven. Mijn droomprojecten noem ik Awalkenings. Wake-Up walks voor je zintuigen. Science based, nature wise.

Mijn mogelijkheden

Projectleider, docent, coach, conceptontwikkelaar.

Relevante ervaring

creative director bij verschillende reclamebureaus


docent/coach trainer bij verschillende (internationale) (kunst) academies


projectleider diverse groen traineeships


Shinrin Yoku (bosbad) gids


Bekijk Cor Noltee ook in