Judith Bruynzeels

Verbinder, Docent, Beeldmaker, Coach
Wie is Judith?

Samen met mijn kat Skip woon ik op een oude camping in Broek in Waterland, vlak boven Amsterdam Noord.


Ik heb een houten huis op wielen, ik zou het kunnen verplaatsen, al stel ik dat toch steeds uit. Ik woon hier fijn rustig in een gemeenschap binnen een dorp. Ik weet wie mijn buren zijn en ken ook diegene een laantje verderop. Dat maakt een thuis. 


Ik heb een tuin en vind het heerlijk . Het is een vorm van buitenleven , met de elementen van de natuur. Dat zou ik niet meer anders willen.

Mijn werk en hobbies

Mijn naam is Judith Bruynzeels, beeldend kunstenaar met als expertise theater maken.  Mijn werk laat zich omschrijven als muzikale poëzie binnen een fysieke montagetechniek. Ik heb een kenmerkende stijl in gebruik van licht en geluid. Naast ruimtelijk werk maak ik houtskool tekeningen en schrijf ik poëzie.


Ik ben artistiek leider van Mijn naam is haas. Mijn missie is om complexe problematiek invoelbaar te maken door vanuit de ervaring dat kunst oproept het gesprek aan te gaan.


Als kunstenaar zoek ik naar de buitenstaander die zich aan de rand van de maatschappij bevindt. Verhalen die zich achter het nieuws afspelen krijgen een plek binnen een beeldend theatrale vorm, die breed disciplinair kan zijn. Op poëtische wijze wordt een stem gegeven aan die mensen waar zelden serieus aandacht voor is.


www.mijnnaamishaas.info


In de afgelopen jaren is het thema trauma en de complexiteit hiervan dat ik als kunstenaar steeds meer vorm geef om vanuit de ervaring die de kunst oproept de dialoog op te zoeken.  De titel Mijn naam is haas verwijst naar het gezegde ik weet van niets, laat mij erbuiten, ik heb er niks mee te maken.


Het meervoudige project Mijn naam is haas startte in 2019 met de audiovertelling Ik zoek een manier om te wachten. Deze is gemaakt met componist Floris van Bergeijk.


De audiovertelling laat je ervaren hoe het is om je te verhouden tot de realiteit als je een trauma met je meedraagt. De audiovertelling maakt deel uit van de hazenbijeenkomsten; ervaringsgericht leren via kunst over vroegkinderlijk trauma / seksueel misbruik en dissociatie.


Daarnaast ben ik gaan tekenen en dit resulteerde in de boekvoorstelling Mijn naam is haas. Het boek is mede ontworpen door grafisch vormgever Suzanne Huijs. Elk boek wordt met de hand afgemaakt.


Dit ‘boek’, dat zich letterlijk laat ontvouwen, bied je een reis door de verbeelding van dissociatie.


Elk boek is een unieke reis die je verbindt met verkreukelde dieren in een gefragmenteerd geheugen. Je vindt er korte poëtische teksten naast concreet foto materiaal en dit zorgt er voor dat het een universele snaar raakt en gesprekken over diepliggende menselijke behoeftes blootlegt.


Mocht je meer informatie willen over de Hazenbijeenkomsten ? Stuur dan een email naar info@mijnnaamishaas.info


 

Mijn omgeving

Ik woon op het erf van een boer... We zouden hier veel meer aan een duurzamere leefomgeving kunnen werken. Maar de boer kent andere zorgen en daarin is tijd en voorzichtige gesprekken van belang om deze gemeenschap om te turnen naar een meer duurzame plek.  Dus we doen wat wij als bewoners kunnen :) Die zonnepanelen komen nog wel .

Mijn droom

Nooit had ik gedacht dat ik op zo'n prachtige plek mijn huis mocht vinden. Ik prijs mij hierin gelukkig. Tegelijkertijd woon ik op recreatiegrond. Wie weet wat er staat te gebeuren als de boer zijn land verkoopt of de gemeente er bouwgrond van gaat maken. Dan verlies ik de mooie plek, maar heb vertrouwen in ons als gemeenschap dat we samen , met meer eigen zeggenschap, verder kunnen bouwen aan een duurzame woonomgeving.

Mijn expertise

Ik begeef mij nu zo'n vijf jaar met mijn werk op het snijvlak van kunst en zorg. Daarin heb ik veel kennis opgebouwd binnen de ggz en organisaties die zich bevinden in het sociaal domein. Daarnaast heb ik een breed netwerk opgebouwd.


Ik kan heel goed meedenken in hoe een complex probleem te verbeelden waardoor we vanuit een ander perspectief dan bijv de analyse, het gesprek openenen 

Mijn mogelijkheden

Beelddenker, coach/trainer / gespreksleider

Relevante ervaring

Vanuit mijn eigen organisatie heb ik op het terrein van netwerken, organisatie, geld genereren, vormgeven, gesprekken leiden kennis en kunde opgebouwd.


Daarnaast verzorg ik tainingen fysieke intuitieve improvisties voor professionals die zich willen verdiepen in de zeggingskracht van het lichaam in de ruimte. Deze trainingen maken je gewaar op wat er hier en nu al aanwezig is om vorm te geven. In plaats van bezig te zijn met waar het allemaal heen kan en moet. Het helpt je stap voor stap bewust actieve keuzes te maken vanuit een open sensitieve houding.


www.judka.nl/trainingen